Záběry drtivého ukrajinského úderu na konvoj okupantů. Ruské tanky se rozletěly na kusy

Exploze ruského obrněnce

Ukrajinský úder na ruský konvoj

Ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda ve spolupráci se speciální dronovou jednotkou rozdrtila ruský konvoj těžké techniky, který projížděl doněckou Krasnohorivkou. Hned několik tanků okupantů se rozletělo na kusy. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Další neúspěšný ruský útok,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany ve svém stručném prohlášení na sociální síti X. O drtivý úder se postarala ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda, která spolupracovala se speciální skupinou Shadow Unit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech je vidět ruský konvoj těžké techniky, který projížděl rozbombardovanou obytnou oblastí. Podle všeho mělo jít o blízké okolí doněcké Krasnohorivky. Když část kolony míjela tamní kruhový objezd, Ukrajinci zaútočili sebevražednými drony.

Následovala série masivních explozí. Hned několik ruských obrněnců (včetně tanků) se doslova rozletělo na kusy.

„Marný útok Rusů. Bez ohledu na to, jak často se Moskvané snaží zaútočit, bojovníci naší brigády brání svůj domov jako skuteční predátoři,“ sdělila ukrajinská 59. brigáda na svém Facebooku.

I když Rusko na bojišti trpí značnými ztrátami, jeho nápor na ukrajinské obránce je stále obrovský. Situace pro kyjevské vedení zůstává složitá.

DALŠÍ VIDEO: Záběry drtivého ukrajinského úderu HIMARS. Raketomet zničil ruské vozidlo i s celou budovou

Tagy:
válka tank tanky dron Ukrajina výbuch exploze Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast sebevražedné drony Ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda Krasnohorivka