Záběry totální demolice. Izrael ukázal, jak se vypořádává s nepřáteli na jihu Pásma Gazy

Záběry izraelského úderu na jihu Pásma Gazy

Izraelské údery na jihu Pásma Gazy

Izraelské vojenské letectvo (IAF) zveřejnilo další záběry, na nichž jsou vidět raketové údery na nepřátelské jednotky na jihu Pásma Gazy. Mezi jednotlivé cíle patří i obytné budovy, v nichž teroristické hnutí Hamás často ukrývá své jednotky či munici, nebo z nich přímo odpaluje rakety na izraelské území. Bližší okolnosti izraelských operací včetně počtu palestinských obětí je nemožné nezávisle ověřit. Židovský stát se prý kromě jiného snaží poškodit zásobovací trasy Hamásu.

„Naše vzdušné síly tento týden v pohraniční oblasti Pásma Gazy a Egypta zničily vojenské cíle, sklady zbraní i velitelská a řídící stanoviště Hamásu,“ uvedlo Izraelské vojenské letectvo (IAF) ve svém prohlášení na sociální síti X. Na zveřejněných záběrech Izraelci ukázali několik drtivých úderů, na nichž je vidět totální likvidace některých budov v Pásmu Gazy.

„Poškození těchto teroristických infrastruktur limituje schopnost Hamásu pašovat do Pásma Gazy další zbraně. Bezpečnostní aparát Hamásu využívá svého nasazení a činnosti k okrádání humanitárních zdrojů vstupujících do Pásma Gazy,“ dodalo IAF.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největší mýty o Izraeli a Palestině. 75 let okupace, Gaza jako velké vězení i činy osadníků

Na sociálních sítích se skutečně objevují videa, která mají ukazovat, jak teroristé z Hamásu násilně zabavují humanitární materiál určený pro palestinské civilisty.

Židovský stát podniká pravidelné nálety v Pásmu Gazy namířené proti Hamásu od 7. října. V tento den radikální teroristické hnutí násilně vtrhlo na izraelské území, kde zabilo více než 1 200 lidí a dalších 200 uneslo. Při izraelské odvetě zahynulo v Pásmu Gazy podle tamního ministerstva zdravotnictví (ovládaného teroristickým Hamásem) přes 19 tisíc lidí. Následky v Gaze jsou katastrofické.

Připomeňte si okolnosti útoku Hamásu na Izrael ze 7. října 2023:

Tagy: