Záběry bláznivého útoku. Ukrajinský tank najel přímo do ruského zákopu, pak začal pálit

Od vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu uběhlo více než 10 měsíců. Za tu dobu se na sociálních sítích objevil nespočet kuriózních záběrů z bojů mezi oběma armádami. Nově se šíří video, na němž je vidět odvážný útok ukrajinské posádky tanku na ruské pozice. Ukrajinci neváhali s obrněncem najet přímo do nepřátelského zákopu, který záhy vyčistili. Okolnosti pořízení záběrů je v době válečného konfliktu nemožné nezávisle ověřit.

Podle některých proukrajinských analytických twitterových stránek mělo k události dojít na východě Ukrajiny, zřejmě na území centrálního Donbasu. Například u doněckého Bachmutu Ukrajinci svádí již několik měsíců ostré boje s okupanty, především s žoldáky z Vagnerovy skupiny.

Na nově zveřejněném videu je vidět ukrajinský tank, jehož posádka se rozhodla proklestit si cestu přímo ruským zákopem. „Ukrajinský T-72 zničil ruský zákop. Pálil do něj z hlavní zbraně,“ komentovala video stránka OSINTtechnical, která dlouhodobě analyzuje boje na východní i jižní frontě.

Podle populární stránky Visegrád 24 se v zákopu během útoku nacházeli ruští okupanti. Někteří uživatelé upozorňují, že po jednom z výbuchů vyletěl do vzduchu objekt, který připomínal část lidského těla.

„Bláznivý útok ukrajinského tanku T-72. Obrněnec vjel přímo do zákopu s ruskými vojáky. Kozácký styl,“ doplnila stránka Visegrád 24. Není jasné, která ukrajinská jednotka úder provedla.

Podle expertů však lze pravosti podobných zveřejněných záběrů důvěřovat. Složité je ovšem ověřit všechny okolnosti a další souvislosti.

Tagy: