Záběry, ze kterých mrazí: Auto v Brně vzplálo po nárazu do sloupu, policie hledá svědky

Policisté zveřejnili autentický videozáznam z vážné nehody, která se stala v Brně. Osobní vůz tam narazil do sloupu a následně začal hořet. Svědci stačili ještě před příjezdem hasičů z auta vytáhnout dva vážně zraněné muže. Z šoféra byl podle nich cítit alkohol. Policisté teď vyzývají řidiče, které auto chvíli před nehodou ohrozilo, ať se ozvou na tísňovou linku.

Z autentických záběrů páteční nehody na Královopolské ulici mrazí. Osobní auto ve vysoké rychlosti vyjelo ze silnice a narazilo do sloupu. Bylo obrovským štěstím, že na zastávce v tu chvíli nikdo nestál. O štěstí už ale nemohla mluvit posádka vozu. Auto totiž po chvíli začalo hořet.

Ještě před příjezdem hasičů k autu přiběhli kolemjdoucí a dva vážně zraněné muže vytáhli z hořícího vozu. „Když jsme přijeli na místo, svědkové již měli dva zraněné vytažené z vozidla. Snažili se jim poskytovat první pomoc a resuscitovat je,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ: Rozervali jsme bundu, ale už mu nebylo pomoci. Svědek popsal okolnosti nehody v Nemčicích

„V jednom případě bylo nutné pacienta resuscitovat, podařilo se nám úspěšně obnovit jeho funkce. Poté jsme jej převezli k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ doplnila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Podle svědků byl z řidiče cítit alkohol. Jeho spolujezdec zřejmě nebyl připoutaný. „Dechovou zkoušku nebyl kvůli zranění schopen podstoupit. To, jestli byl ovlivněn alkoholem, případně jak moc, prokáže až nařízený odběr krve,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle policistů jel osobní vůz nebezpečně už nějakou dobu před nehodou. Proto nyní vyzývají řidiče i chodce, které auto mohlo ohrozit, ať se jim neprodleně ozvou na linku 158. „Zároveň žádáme svědky, kteří pomáhali na samotném místě nehody a s policisty dosud nemluvili, aby se rovněž ozvali na tísňovou linku,“ uzavřel Šváb. Až podle svědeckých výpovědí se totiž policisté rozhodnou, jak budou čin kvalifikovat.

Tagy: