Policisté oživili defibrilátorem muže, který zkolaboval. Můžete jim darovat Srdce pro hrdinu

Policisté z Prahy zachovali chladnou hlavu a zachránili muže, který zkolaboval ve svém bytě v nočních hodinách.

Policejní zásah, srdce pro hrdinu

Spoléhali se jeden na druhého a zachránili lidský život. Tým pražských policistů oživil muže, který zkolaboval v bytě na jednom pražském sídlišti. V těsném prostoru se jim podařilo muže dostat do vhodné polohy a následně ho přivést zpět k životu masáží srdce a výbojem z defibrilátoru. Muž přežil i díky spolupráci jeho manželky a syna s týmem policistů. Pokud vás příběh zaujme, můžete jeho hrdinům darovat prostřednictvím našeho webu srdce.

Policisté z pražské hlídkové služby byli v osudný den nejblíže. Jejich pomoc totiž potřeboval pětačtyřicetiletý muž, který zkolaboval přímo v bytě, kde s ním v tu chvíli byli manželka a syn. Právě chlapec a žena sehráli v jeho záchraně rovněž důležitou roli.

ČTĚTE TAKÉ: Policie při razii na severu Čech zadržela 13 osob, včetně primátora Chomutova. Padla i obvinění

„Hlášení přišlo v nočních hodinách, někdy kolem druhé hodiny. V takových případech je složité se do panelových domů dostat,“ popsala běh událostí zasahující policistka Helena Paciorková. Manželka prý zachovala klidnou hlavu a poslala chlapce naproti hlídce, zatímco sama muže v ohrožení života resuscitovala. „Neskutečná pochvala pro oba dva,“ vyzdvihla žena zákona.

Její kolega z noční hlídky Martin Obdržálek připomněl, že muž se nenacházel na pevné podlaze. „I když jsme měli málo prostoru, přesunuli jsme ho na podlahu, kde jsme pokračovali v srdeční masáži. Tu prováděl další kolega, zatímco jsem ho držel za hlavu a snažil se mu uvolnit dýchací cesty. Také jsem na něj neustále mluvil a kontroloval, aby mu nezapadl jazyk,“ přiblížil policista.

Podle dalšího člena ze skupiny zasahujících Tomáše Brabce se podařilo zprovoznit automatizovaný externí defibrilátor. „Stroj vyhodnotil, že muž potřebuje výboj, což mu zachránilo život,“ uvedl muž zákona.

Tým policistů slouží na oddělení hlídkové služby Prahy 4. Ulicemi hlavního města jezdí jako prvosledová hlídka. „Vyjíždíme k akutním událostem, kde hrozí ohrožení života, a k podobným případům,“ dodal Brabec.

V reportáži, kterou uvidíte ve vysílání CNN Prima NEWS již ve čtvrtek, se dozvíte o tom, jak policisté zachraňují lidské životy, ještě více. Na tomto odkazu si můžete všechny příběhy znovu připomenout a tomu, který vás nejvíce osloví, darovat srdce.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž na Kutnohorsku skočil pro štěňata do kontejneru, nyní zachránil koťata

Tagy: