Žadatel o azyl v Německu zdemoloval migrační úřad. Policie ho nezatkla, starostka je ohromená

Německý Magdeburg ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko se potýká s extrémní agresivitou migrantů. V pondělí ráno jeden z nich vyrval kovový stojan a začal s ním rozbíjet okna včetně skleněné výplně vstupu do budovy migračního úřadu, napsal web tamní televize RTL.

„Agresivita a jejich chování mě ohromují,“ reagovala zděšeně starostka Simone Borrisová. Devětadvacetiletý muž z Kamerunu je sice vyšetřován, ale na svobodě. Žádost o azyl mu byla zrušena. Proč to muž udělal, zda byl v tu chvíli příčetný, není jasné, napsal web deníku mdr.de.

ČTĚTE TAKÉ: Německo má problém. Migrační krize je zpět, počty žadatelů o azyl dramaticky rostou

Podle radního Ronniho Kruga odpovědného za bezpečnost zaměstnanců na migračním úřadě bude město v nejbližších dnech jednat s policií o dalších krocích k zabezpečení budovy.

„To, že obviněný nebyl zatčen, je fatálním znamením,“ řekl Krug v rozhovoru pro MDR Sasko-Anhaltsko. V budoucnu očekává „jasnější reakci policie, než jakou jsem viděl dnes“.

V letošním roce je to druhý vážný útok, který se v Magdeburgu na tomto úřadě stal. V březnu se pokusilo dostat do budovy asi 20 lidí. „Po březnovém incidentu se hranice opět přesunula. Jak to psychicky dopadne na naše zaměstnance, to zatím nelze posoudit,“ uvedla starostka Borrisová podle webu televize RTL.

Mohlo by vás také zajímat, jak v Uherském Hradišti naháněla policie ujíždějícího převaděče s dvanáctkou migrantů. Dokonce došlo ke střelbě.

Tagy: