Žádná křeč, natrhl jsem si stehenní sval, prozradil Pavel. Proč o zranění dříve nemluvil?

Petr Pavel a Markéta Řeháková

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 18.6.2023

Prezident Petr Pavel je mimo jiné znám i coby velmi aktivní sportovec, kvůli roli hlavy státu však již nemá takový čas na pohyb. V pořadu Partie Terezie Tománkové prozradil, že si nedávno kvůli absenci tréninku způsobil drobné zranění, když si natáhl stehenní svaly. Hlava státu zároveň pro CNN Prima NEWS popsala, jak má v plánu trávit léto a kam vyrazí na dovolenou.

I ve věku 61 let má Pavel, bývalý profesionální voják, kondici, kterou by mu mohli závidět i lidé o dekádu či dvě mladší. Funkce prezidenta však znamená, že na její udržování už nemá tolik času. To s sebou nese i rizika.

„Nedávná zkušenost z Jihlavy svědčí o tom, že jsem tuto oblast hodně podcenil, protože právě nedostatek tréninku a přílišné sebevědomí, co všechno zvládnu, vedlo k tomu, že jsem si způsobil drobné zranění a natrhl jsem si stehenní svaly,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Pavel. Cvičit kvůli tomu nemohl tři týdny.

Zároveň dodal, že nechtěl zahlcovat sociální sítě „fialovými fleky na svých stehnech“, proto o zranění doposud nemluvil. Do budoucna chce na kondici znovu zapracovat. „Teď, když už se to zase vrátilo zpátky do normálu, jsem si dokonce koupil běžecký pás, abych nemusel ztrácet čas tím, že budu chodit běhat někam daleko. Takže si už vyčleňuji čas i na to, abych se alespoň sem tam proběhl při otevřeném okně,“ pokračoval český prezident.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel k rozpočtu: Nikdo neví, z jakých čísel vycházet. Není možné lakovat je na růžovo

Hlava státu zároveň pro CNN Prima NEWS popsala, jaké má se svojí manželkou Evou záměry na léto. „Plánujeme dovolenou, ale v České republice. Budeme se věnovat chaloupce, dětem a domácím pracím,“ nastínil Pavel.

Manželka prezidenta je zatím vnímána jako zdrženlivá a na veřejnosti příliš nemluví. To Pavel popisuje jako její přirozenost. „Já ji rozhodně nechci tlačit do něčeho, co jí přirozené není, takže ji určitě budeme vídat a slýchat možná více, ale bude to záležet na ní, jakou formu si zvolí,“ řekl na adresu své choti Pavel.

Prezidentský pár by se ještě během léta měl přestěhovat do Lumbeho vily. Areál však podle jeho slov napřed potřebuje některé úpravy, které si ještě vyžádají čas. „Ale počítáme s tím, že teď v létě už se tam částečně přestěhujeme a v době pracovního týdne budeme tam, abychom nemuseli dojíždět každý den tam a zpátky,“ dodala česká hlava státu.

Tagy: