Místo posledního odpočinku Hany Zagorové odtajněno. Vybrala si ho už před lety

Podle informací CNN Prima NEWS bude zpěvačka Hana Zagorová pohřbena v rodinné hrobce na Vyšehradském Slavíně.

Místo posledního odpočinku Zagorové

Podle informací CNN Prima NEWS bude zpěvačka Hana Zagorová pohřbena v rodinné hrobce na Vyšehradském hřbitově v Praze. Místo posledního odpočinku bude sdílet se svými rodiči.

„Pohřbena bude mezi velikány českého národa. Na Vyšehradě odpočívá hudební skladatel Bedřich Smetana, operní pěvkyně Ema Destinnová nebo zpěvák Waldemar Matuška,“ přiblížila reportérka CNN Prima NEWS Monika Beránková.

Na Vyšehradském hřbitově už mají hrob zpěvaččina matka Edeltruda Zagorová i její otec Josef Zagora. Její rodiče byli dříve pohřbeni na Kokořínsku v místech, kde měla zpěvačka chalupu. Později však nechala jejich ostatky přemístit do Prahy a dům prodala.

Už před lety přiznala, že by vedle svých rodičů měla jednou ráda své místo. „Předpokládám to,“ sdělila podle Blesku.

Poslední rozloučení s Hanou Zagorovou budou nakonec dvě. V úterý pro rodinu a blízké, ve středu pak budou moci dát zpěvačce poslední sbohem fanoušci. Ti zatím vyjadřují soustrast na improvizovaném pietním místě, které vzniklo před domem, kde Zagorová žila.

Zagorová zemřela v pátek 26. srpna ve věku 75 let. Umělkyně za svůj život nazpívala přes 900 písní, 6. září by oslavila 76. narozeniny. Byla interpretkou mnoha nesmrtelných hitů a manželka operního pěvce Štefana Margity.

Tagy: