Záhadné úmrtí mladé šampionky Grafové: Mistryni světa v boxu bylo pouhých 43 let

Fanoušky boxu zasáhla smutná zpráva o úmrtí německé šampionky Alesie Grafové, která byla známá také pod přezdívkou Tygřice. Boxerka zemřela ve věku pouhých třiačtyřiceti let. Příčiny jejího skonu zůstaly zahaleny tajemstvím. Informaci přinesl deník Bild.

Smutnou zprávu potvrdila na sociální síti Instagram i její kamarádka a kolegyně Regina Halmichová, která patří mezi nejúspěšnější boxerky všech dob a zároveň pomohla popularizovat ženský box v Evropě. „Jsem zaskočená. Byla jsi nejen tréninkovou parťačkou a mistryní světa, ale i kamarádkou,“ napsala v instagramovém příspěvku Halmichová.

ČTĚTE TAKÉ: Influencer zemřel při natáčení videa v Itálii. Spadl do hluboké rokle ve „městě duchů“

Tomu, že zemřela, nemohla boxerská šampionka uvěřit a poslala jí krásný vzkaz do nebe. „Byla jsi příliš mladá na to, abys odešla. Nechápu to. Velmi smutná zpráva. Odpočívej v pokoji, Alesio. Mohla bych o tobě vyprávět tolik příběhů o tom, jak moc jsi byla výjimečná. Momentálně toho ale nejsem schopná, promiň,“ dodala. Příčiny, které vedly k úmrtí šampionky, přitom nejsou známé, a tak je záhadou, k čemu přesně došlo.

Pohnutý osud

Grafová se narodila 14. října 1980 v běloruském městě Homel. Když jí bylo devatenáct let, přestěhovala se do Německa, protože zde chtěla studovat. Místo toho se však dala na boxerskou dráhu. Do ringu vstoupila jako amatérka na přelomu tisíciletí a hned se z ní stala německá šampionka, následně i profesionálka. V roce 2008 získala zdejší občanství, napsal německý deník BILD.

Alesia Grafová byla považována za jednu z nejlepších boxerek na světě. Grafová, známá jako Tygřice, dosáhla velkých úspěchů. Ve čtyřech různých asociacích se stala mistryní světa, připomněl server RTL. Za 29 zápasů zažila pouze tři porážky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampol si před náhlou hospitalizací vzal Xanax. Spekulace o sebevraždě rázně odmítl

Tagy:
Německo smrt box boxer Bělorusko úmrtí sport Alesia Graf Alesia Grafová Regina Halmichová Regina Halmich