Británií hýbe záhadné zmizení zdravotní sestry. Objevila se na benzínce, její věci našli u řeky

Pátrání po Victorii Taylorové zaměstnává už pět dní britskou policii. Zdravotní sestru naposledy spatřili v pondělí dopoledne v jejím domově v Maltonu, o dvě hodiny později ji zaznamenaly kamery v jiné části města. Ženu hledá i množství dobrovolníků. Sestry Taylorové uvedly, že jsou zoufalé a cítí se bezmocné. O případu informuje web Sky News.

Pětatřicetiletou zdravotní sestru a matku jednoho dítěte ze Severního Yorkshiru viděli lidé naposledy v jejím domově kolem deváté hodiny dopoledne v pondělí. Poté ji bezpečnostní kamery v čase 11:35 zachytily na benzínové pumpě BP Garage ve čtvrti Norton, popisuje web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Řidička v Praze nabourala do domu a dala se na útěk před policisty. Padl varovný výstřel

Několik jejích věcí nalezli obyvatelé v blízkosti řeky Derwent, která Maltonem protéká. Tamní policie potvrdila, že pátrání pokračuje i během víkendu. Kvůli rozsáhlé pátrací akci byly jednotky posíleny, muži zákona využívají i drony, ve službě jsou i potápěči.

Policisté také zkontrolovali desítky hodin materiálu z bezpečnostních kamer po celém městě, ovšem bez výsledku.

„Jsme z celé situace zoufalé, rozrušené a cítíme se bezmocné. Snažíme se ale co nejvíce věnovat nejmenším členům rodiny, abychom v této těžké životní situaci nevypadly z každodenní rutiny,“ cituje prohlášení sester Emmy a Heidy web Daily Mail.

Místní komunita se do pátrání také zapojila. „Jsme nesmírně vděčné za veškerou podporu, kterou věnujete celé rodině,“ poděkovaly sestry zmizelé Victorie a apelovaly na všechny dobrovolníky, aby na sebe v terénu dávali pozor v souvislosti s podmáčenou půdou.

Instagramový účet Taylorové byl podle policie stále aktivní i v době, kdy o ní již nikdo nic nevěděl. Policisté našli také její batoh a čepici.

Kamarádka a sousedka zmizelé, Charlotte Cundillová, ji popsala jako dobrosrdečného a vždy pečujícího člověka a skvělou matku a přítelkyni. Svou práci prý rovněž vykonávala na výbornou.

„Vrať se zpátky domů, tvá rodina tě potřebuje. Pokud potřebuješ pomoci, máš kolem sebe množství lidí, kteří tě podpoří. Všichni jsme tu, jen se nám vrať,“ vzkázala Cundillová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Místo vakcíny píchl otčímovi jed. Britský lékař obelstil i vlastní matku, toužil po dědictví

Tagy:
zdraví policie Velká Británie rodina pátrání zdravotní sestra pohřešovaní Sky News bezpečnostní kamera Severní Yorkshire