Zápasník Růžička má na krku další stíhání. Na koupališti měl zaútočit na návštěvníka

Profesionální zápasník Tadeáš Růžička

Mawar čelí dalšímu obvinění

Známý český zápasník MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička má podle informací CNN Prima NEWS na krku další obvinění. Jak se redakci podařilo zjistit, ve společnosti dvou dalších kumpánů měl na koupališti zaútočit na muže, který se zastal dívky. Tu měla předtím skupina kolem Růžičky obtěžovat.

Klidný slunný den se minulý čtvrtek na koupališti na pražském Břevnově proměnil během pár minut v ostrou rvačku. Trojice mužů u jednoho ze stánků začala slovně obtěžovat jednu z návštěvnic bazénu. To nebylo lhostejné jednomu z návštěvníků. „Poškozený se zastal dívky, kterou tři muži obtěžovali, a ti na to reagovali tak, že jej fyzicky napadli,“ řekl CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Čech měl ve Vídni umlátit židlí svého kolegu. Zadržela ho speciální zásahová jednotka

Nejdříve na muže začali plivat, ale tím to neskončilo. V bojovém postoji dva z nich muži uštědřili několik facek a ran pěstí. Následně se do incidentu vložil poslední ze skupinky. A tím měl být být podle informací CNN Prima NEWS Tadeáš „Mawar“ Růžička. Devětadvacetiletého mladíka během pár vteřin poslal k zemi.

Po finálním úderu měl Růžička z koupaliště utéci jen v plavkách a schovat se v nedalekém křoví. Dvojice jeho kamarádů mezitím sbalila věci, nasedla do auta a snažila se vyjet z parkoviště. Mezitím měl známý bojovník zase z křoví vylézt a nasednout k nim do vozu.

„Jeden z mužů se dlouho snažil zaplatit u parkovacího automatu. To se mu však nepovedlo, a tak se rozhodl, že si s ním vyřídí účty pěstí. Bohužel ani po pěstním souboji mu parkovací automat nedovolil opustit parkoviště,“ sdělil CNN Prima NEWS Hrdina. Po chvíli zápasení s automatem, který mu byl více než těžkým protivníkem, se trojici podařilo ujet.

Policisté ale záhy věděli, o koho se jedná. „Policisté operativním šetřením zanedlouho ztotožnili všechny tři muže a předvolali je na policejní služebnu. Tam jim sdělili obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mohou strávit za mřížemi až tři roky, a to proto, že se toho jednání dopouštěli opakovaně,“ dodal Hrdina.

Zápasníkovi hrozí vězení

Určitě jim nepomůže fakt, že napadený muž putoval z koupaliště rovnou do nemocnice. Lékaři tam zjistili, že má několik zlomenin v obličeji. Incidentem starým jen několik dnů si Růžička prakticky umetl cestu do vězení. Tomu se přitom nedávno jen se štěstím vyhnul.

Za předešlý incident odešel Růžička v únoru od soudu s trestem na jedenáct měsíců. Do vězení nemusel pod podmínkou, že dalších bezmála tři a půl roku bude sekat latinu. Soudce ho tak potrestal za incident, který si zápasník natočil, pověsil na sociální sítě a později smazal. Na záznamu se skláněl nad bezvládně ležícím mužem na ulici, nadával mu a fackoval ho.

„V případě, že ta rvačka bude kvalifikovaná jako trestný čin, tak předpokládám, že soud tu podmínku promění ve výkon trestu,“ uvedl právník Jan Černý. Pokud jste byli svědky incidentu, který se odehrál na koupališti v pražském Břevnově minulý čtvrtek, ozvěte se redakci CNN Prima NEWS.

Tadeáše Růžičku redakce kontaktovala s žádostí o vyjádření na sociálních sítích. Do uzávěrky zápasník neodpověděl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Brněnský taxikář přejel pasažérku. Za zničený účes jí zaplatí tisíce, rozhodl soud

Tagy:
policie Břevnov obvinění věznice krimi koupaliště zápasník napadení trestná činnost Richard Hrdina MMA zápasník Tadeáš Růžička trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva