Závody v trapnosti. Rakušanovi marketéři zkouší trumfnout Fialovu Nutellu, míní Kolář

Ministr vnitra Vít Rakušan na zahájení kampaně hnutí STAN před komunálními volbami 2022 (19.4.2022)

Kolář a Michopulos k videu Víta Rakušana

Ač se ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) stavil ve videu z volejbalové šatny proti „přizdihráčství“, sám se tak podle komentátora Petra Koláře zachoval vůči premiérovi Petru Fialovi (ODS). Ve vysílání CNN Prima NEWS Kolář počin šéfa resortu ostře zkritizoval s tím, že se jeho marketéři nejspíše pokouší „v závodech trapnosti“ trumfnout již zlidovělé video předsedy vlády s Nutellou. Podle politického marketéra Petrose Michopulose může příspěvek u některých voličů hnutí zabodovat.

Kolář nadsazeně pronesl, že video vzniklo poté, co se setkaly PR týmy Rakušana a Fialy. „Marketéři premiéra nadhodili, že nic tak trapného a směšného, jako byl počin s Nutellou, už nikdy nikdo nenatočí. Rakušanův tým odpověděl: ‚Tak počkej, my ti to ukážeme,‘“ vysmál se příspěvku šéfa vnitra.

K TÉMATU: Odvolejte šéfa policie a sám předejte klíče od ministerstva, obul se Šlachta do Rakušana

Záběry z šatny jsou podle komentátora velmi bizarní. Směšná mu přijde i celá atmosféra. „Těžko říct, jestli se jedná o fotbal, nebo volejbal. Vystupující mají na dresech čísla vepředu, do toho mají na sobě džínové šortky, ale i tak mají k politice pořád co říct. Je to jednoznačně legrační,“ nešetřil kritikou v pořadu Zprávy Plus.

VIDEO: Konec taktizování, řeknu to Fialovi, slibuje Rakušan

Kolář zmínil i pojem „přizdihráčství“, který ve videu zazněl z úst ministra vnitra. „Tvrdí, že přijme jakoukoliv kritiku, což pak působí, jako by sám připouštěl, že je mnoho důvodů, proč ho kritizovat. Slovy o cenzuře vyvolává představu, že ji sám vytváří. Vždyť je přece jasné, že vše proběhne bez cenzury,“ konstatoval.

Vymezení se proti koaliční ODS bylo podle komentátora nešťastné. „V kontextu všeho, co se kolem vlády nyní děje, je něco takového zarážející. Dvojka kandidátky do Evropského parlamentu Veronika Vrecionová (ODS) na video již zareagovala s tím, že pokud chce něco říct Fialovi, bylo by fajn s ním nejdříve hovořit, zmínil reakci představitelky vládní strany. „Právě to vypovídá o onom ‚přizdihráčství‘,“ dodal.

Podle Michopulose počin ministra vnitra může zabodovat u voličů STAN mimo velká města. „Jedná se o první výraznější mediální aktivitu hnutí a jeho předsedy. U voličů na menších městech či na venkově může toto jemné vymezení se vůči ODS zafungovat,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS. Reakce členů kabinetu prý vypovídá o tom, že záměr video splnilo.

Tagy: