Zavřené lyžařské areály a nový sníh? Češi se vrhli na sáňkování a bobování

Lyžaři vyměnili lyže za boby

Češi se z lyží začínají přesouvat na sáňky. Tak to alespoň vypadá podle údajů českých prodejců zimního vybavení. Boby se letos prodávají mnohonásobně více než v předchozích letech, v některých obchodech jsou už dokonce vyprodané. A kvůli uzavřeným sjezdovkám se navíc prodávají častěji než lyže.

České kopce se v posledních dnech zaplnily sáňkaři. Například na kopci nedaleko Českých Budějovic nebyl sníh několik posledních let. Letos ho napadlo kolem pětadvaceti centimetrů a lidé ho proto vyměnili za uzavřené skiareály.

Zájem o boby je teď podle prodejců enormní. Dokonce větší, než třeba o lyže nebo hůlky. Na některých velkých e-shopech už jsou úplně vyprodané, to se přitom obvykle nestává.

„Sáňky a boby zaznamenaly skokový nárůst v poptávce. My jsme jich pouze za tento týden prodali dvakrát více, než vloni za celý leden,“ říká mluvčí internetového obchodu Alza.cz Daniela Chovancová.

„Boby se prodávají sedmkrát víc, než vlastně sjezdovky a běžky dohromady. Máme tam ohromné meziroční nárůsty, padesátiprocentní nárůst v listopadu, stoprocentní v prosinci. Takže skutečně dětské boby a saně jedou,“ popisuje výkonný ředitel Heureky Tomáš Braverman.

Prodejci ale očekávají, že pokud přestane sněžit, zájem se opět sníží.

Tagy: