Janotka o hrůze v Klánovicích: Zažil jsem Dahlgrena, ale tohle ne. Promluvil také o indiciích

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Nic podobného, jako je páteční vražda dvaatřicetiletého muže a dvouměsíční dívky, reportér Krimi zpráv Michal Janotka nepamatuje. Čin se podle něj vymyká všemu, a to i přes to, že se Janotka zabýval případy jako kauzou Kuřim nebo brutálním vyvražděním rodiny, které má na svědomí Američan Kevin Dahlgren. Podle něj se policisté v úterý do Klánovického lesa vrátili, protože mohli mít indicie o zásadním důkazu či podezření, že je pachatel stále na místě.

Nad brutální vraždou dvaatřicetiletého muže a dvouměsíční dívky, ke které došlo v pátek v Klánovickém lese, kroutí hlavou i moderátor Krimi zpráv Michal Janotka. S ničím podobným se prý ještě nesetkal. „Za svou dvacetiletou kariéru, kdy řeším případy od Kevina Dahlgrena až po kauzu Kuřim a další, si nevzpomínám, že by pachatel vzal zbraň a zastřelil dvouměsíčního kojence v kočárku. To je něco naprosto neuvěřitelného, co se vymyká všemu a něco, čemu nemůžeme uvěřit. Ten kojenec ho přeci nemohl nějakým způsobem ohrozit, že by třeba vypovídal nebo že by ho mohl identifikovat,“ podotkl Janotka.

K TÉMATU: Svědkyně popisující dělobuchy a strach v obci. Co je známo o vraždě v Klánovicích?

Policisté ohledávání místa činu ukončili v sobotu. V úterý se ale na místo vrátili a les pročesávalo 250 mužů. Na místě byli detektivové, pořádková jednotka, psovodi i jízdní policie. Podle Janotky mohla mít rozsáhlá akce dva důvody. „Je otázka, zda mají nějaké indicie, že by se tam pachatel stále mohl schovávat. Podle toho, co udělal, to může být psychicky narušený člověk a může tam být někde schovaný. Pak je možné, že mají indicie, že by tam mohly být zásadní důkazy,“ řekl Janotka. Dodal, že by mohlo jít například o odhozenou střelnou zbraň, protože tu policisté stále nenalezli.

Policie již provedla razii v místní ubytovně. „Mohou tam být lidé, kteří se mohou schovávat a mít nějakou trestní minulost. Policisté neponechali nic náhodě, měli balistické vesty, dávali si velký pozor, aby se tam něco nestalo. V té ubytovně je spousta cizinců, šli pokoj od pokoje a ubytovnu prohledávali, ale podle našich informací by tam neměli nic zásadního zjistit,“ sdělil moderátor.

Objevily se také spekulace, že policie má pachatelův identikit. Tomu ale Janotka nevěří. „Pokud by ho policie měla, tak ho rozhodně dá médiím a bude prosit o pomoc. Ona má nějaké kusé informace, chodí dům od domu a žádá veřejnost, jestli si lidé nevšimli nějakého člověka nebo něčeho podezřelého. Ptají se, jestli na domech nemají kamerový systém, který by jim pomohlo objasnit, co se odehrálo,“ míní Janotka.

Policie už v sobotu vyzvala motoristy, kteří projížděli v pátek mezi 07:00 až 17:00 okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby jí poskytli případné videozáznamy. „Veškeré informace k případu přijmou kolegové na telefonním čísle 731 553 135 nebo prostřednictvím e-mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Tagy: