Zbyl jen pláč a trauma, matku z Nového Boru měl zavraždit partner. Pro děti vznikla sbírka

Pouhý den po tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (UK) se navždy změnil život i dvěma malým sourozencům. Při partnerské hádce zemřela v Novém Boru v Libereckém kraji jejich milovaná maminka. 30letý muž, otec dětí, byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě odsouzení mu hrozí až 18 let ve vězení. Plačící děti odvedla z domova policie, v péči je má nyní babička. Jejich osud není lidem z dárcovské platformy Znesnáze21 lhostejný, proto založili sbírku.

O případu v Novém Boru 22. prosince informovali policisté z Libereckého kraje na svém webu. „Dopoledne v deset hodin jsme přijali oznámení o úmrtí ženy v Novém Boru. Na základě prvotního šetření věc vyšetřujeme jako násilný trestný čin, ke kterému došlo po hádce mezi partnery. Podezřelého z jeho spáchání jsme zadrželi a umístili do policejní cely,“ popsali.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický začátek roku u českých hranic. Pes ve Zhořelci zabil teprve dvouměsíční holčičku

Na místě následně probíhaly úkony trestného řízení a strážci zákona se odmítli k události dále vyjadřovat. Na Štědrý den však doplnili pokračování. „Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality v Liberci zahájil trestní stíhání třicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda a současně podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedli.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Soudce podaný návrh státního zástupce akceptoval a obviněného poslal do vazby. „Tomu nyní za spáchání uvedeného zvlášť závažného zločinu hrozí trest odnětí svobody až na 18 let,“ dodali policisté.

Od partnera chtěla odejít

O detailech tragické události následně informovali lidé z dárcovské platformy Znesnáze21. „Maminka s dětmi měla po dlouhodobých neshodách s jejich tatínkem začít novou životní etapu. Ráno po snídani balila své věci i ty pro děti, protože se s nimi měla stěhovat do nového domova. Náhle se ale otec dětí, který se s celou událostí nesmířil, snažil názor maminky změnit. Ta však byla pevně přesvědčena odejít. Bohužel se to nikdy nestalo,“ uvádí.

Následovala partnerská hádka s nejtragičtějším koncem – smrtí dvojnásobné matky. Zda byly děti přítomny přímo v místnosti, kde k usmrcení ženy došlo, není jasné. Policie je následně plačící a naprosto zmatené odvedla z jejich domova. „Během jedné chvíle se jim nenávratně zničil jejich šťastný dětský svět, ze kterého přetrvává jen trauma,“ zdůraznili lidé na dárcovské platformě.

Finance na potřeby dětí

Osud dvou malých sourozenců – dívenky a chlapce – jim není lhostejný. Proto se rozhodli založit sbírku s jasným cílem: vybrat dostatek financí na zajištění všech jejich potřeb. Nyní se o ně dočasně stará jejich babička.

„Maminku, která pro své dvě děti žila, ochraňovala je a milovala, už dětem bohužel nikdo nevrátí. Můžeme ale ukázat podporu pozůstalé rodině, která se o děti bude náhle muset postarat i po materiální stránce,“ dodali lidé ze Znesnáze21.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Svátky ve znamení smutku. Truchlící po střelbě na fakultě proudili na pietní místa v Praze i na Boží hod

Pokud i vy chcete děti po tragické události podpořit, můžete tak učinit prostřednictví sbírky na platformě Znesnáze21. „Trauma, které děti prožívají si neumí kdokoliv z nás představit. Pojďte s námi udělat to nejmenší, co pro tyto dvě nevinné dušičky můžeme udělat. Děkujeme za jakoukoliv pomoc. Není nám to jedno,“ doplnili.

Tagy: