Zdrogovaný agresor v Brně přepadl benzinku. Zadržet se ho podařilo díky řidiči trolejbusu

Agresivní pachatel přepadl benzinku v Brně.

Lupiče v Brně dopadli díky řidiči trolejbusu

Necelá půlhodina stačila policistům k tomu, aby dopadli nebezpečného muže, který přepadl benzinku v Brně. Agresivní pachatel s nožem v ruce vyhrožoval obsluze, pak vybral pokladnu a dal se na útěk. Daleko se ale, i díky všímavému řidiči trolejbusu, nedostal a brzy ležel na zemi v poutech.

Čerpací stanice v brněnských Žabovřeskách, neděle odpoledne. Na záznamu jedné z kamer je jasně vidět, jak pachatel, který v ruce drží kuchyňský nůž, přeskočí prodejní pult, chytne prodavačku a požaduje po ní peníze. I když byli policisté na místě během chvíle, lupiči se podařilo zmizet.

ČTĚTE TAKÉ: Expartner ubodané těhotné Moniky prolomil mlčení. Popsal, jak syn našel zavražděnou matku

Jenže ne na dlouho. Jeho podrobný popis totiž nejenže měly všechny hlídky v okolí, ale třeba i řidiči městské hromadné dopravy.

A právě jeden ze šoférů trolejbusů muže poznal. „Okamžitě se obrátil na tísňovou linku, čímž pomohl k vyřešení celého případu,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomašíková pro CNN Prima NEWS. Dodala, že podnik pátrá, o kterého řidiče konkrétně šlo. Chce ho totiž odměnit a poděkovat mu.

Lupiče policisté následně zadrželi v samotném centru Brna na Masarykově ulici. Ozbrojený muž byl tak překvapen, že se nezmohl na žádný odpor. „Jednalo se o 38letého zdrogovaného muže, který má jak majetkovou, tak násilnou trestní minulost,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková pro CNN Prima NEWS.

Pachatel i díky perfektní spolupráci a kvalitnímu kamerovému záznamu tedy znovu putoval do policejní cely. Za ozbrojenou loupež si může vysloužit až desetiletý pobyt za mřížemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Chorvatsku vybuchlo auto s českou rodinou. Zemřelo 9leté dítě, dva lidé jsou v nemocnici

Tagy: