Zdrogovaný řidič luxusního SUV na videu ujížděl policii přes Liberecko. Nastražili na něj past

Muž ujížděl policistům v kradeném autě.

Ujížděč na Liberecku

Patnáct kilometrů zběsilé jízdy obcemi i po serpentinách s policejním autem v závěsu. Záběry z policejního vozu ukazují, jak bezohledně svým pronásledovatelům na Liberecku ujížděl řidič za volantem kradeného vozu. Honičku ukončily až zastavovací pásy. Jak se poté ukázalo, řidič byl pod vlivem drog.

Rychle jedoucího řidiče za volantem drahého SUV s německou poznávací značkou si všimla hlídka dopravní policie u Chrastavy na Liberecku. Řidič svým vzhledem příliš neodpovídal běžnému vzezření majitele luxusního vozu. Navíc se pohyboval po trase, kudy podle bohatých zkušeností policistů putují kradená auta z Německa směrem do Polska, případně ještě dál na východ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Teplicku se srazilo osm aut a cisterna. Do okolí uniklo asi tisíc litrů nafty

Policisté si varovné znaky dali rychle dohromady a rozhodli se auto zastavit. Řidič ale sešlápl plyn a začal ujíždět. Vůbec ho přitom nezajímalo, že projíždí obcemi s maximální padesátkou, na záznamu z palubní kamery v policejním autě je vidět, že místy uháněl i rychleji než stovkou. Do nepřehledných zatáček vjížděl protisměrem, v jednu chvíli jen o centimetry minul protijedoucí auto. Možná doufal, že díky silnému motoru BMW X6 své pronásledovatele v policejní octavii setřese, ti mu ale ve spolupráci s kolegy nastražili past. „Před odbočkou na Dětřichov, ze silnice I/13 směřující na Frýdlant, použila další policejní hlídka proti ujíždějícímu BMW X6 zastavovací pás. Řidič se mu pokusil vyhnout, nezvládl však řízení a havaroval mimo komunikaci. Jen s pomyslnou dávkou štěstí si jeho agresivní a nebezpečná jízda nevyžádala žádná zranění ostatních účastníků silničního provozu,“ uvedl policejní mluvčí Libereckého kraje Vojtěch Robovský.

Policisté z několika aut se doslova sesypali na havarované auto a vytáhli řidiče ven. Během chvíle bylo jasno, auto bylo skutečně kradené. „Kolegové zjistili, že vozidlo je v pátrání a bylo odcizeno ve Spolkové republice Německo v ten samý den v ranních hodinách,“ doplnil Robovský. Zkouška na drogy prokázala přítomnost metamfetaminu. To je podle zkušeností policistů běžné – muž plnil úlohu převozníka a měl za úkol absolvovat cestu do cílové destinace co nejrychleji a bez přestávek, a proto byl zřejmě také nadopovaný drogami.

Podle registračních značek auto pocházelo z okolí Mohuče nedaleko od francouzských hranic, řidič měl proto za sebou trasu dlouhou minimálně 750 kilometrů. Teď už po náročné cestě odpočívá v policejní cele a zřejmě ho čeká přesun do cely vazební. „Za spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Tagy:
Německo Polsko silnice BMW X6 Liberecký kraj Chrastava vzhled okres Teplice Mohuč Dětřichov