Dodržení tradice a velký otazník. Princ Louis slaví páté narozeniny, dorazí na korunovaci?

Bude tam, nebo nebude? Toť otázka. Poté, co už je jisté, že princ Harry přijede sám, přichází dotaz, zda se korunovace zúčastní i malý Louis – nejmladší dítě Kate a Williama. Jeho kreace na platinovém jubileu pobavily veřejnost, ovšem královskou rodinu už méně. V neděli 23. dubna navíc princátko oslavilo své páté narozeniny.

Tradiční přání pro malého prince. Maminka Kate mu jako každý rok umístila na sociální sítě fotografii s věnováním. Jen letos trochu netradičně autorkou není ona.

Louis, který v neděli oslavil páté narozeniny, je zatím posledním dítětem následníka trůnu. Z malého uzlíčku se vyklubalo pořádné číslo, které na sebe dokáže jaksepatří upozornit. V království mu přezdívají rocková star, a to právem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč Meghan nedorazí na korunovaci tchána? Nedostala uspokojivou odpověď k rasismu

A je třeba říct, že Louisovy kreace lidi baví. Jeho sláva už překonala i oceán. V oblíbené show americké ABC se dámy shodly, že by Louis neměl chybět ani na korunovaci. „On byl ten nejlepší. Nemohla jsem z něj spustit oči,“ uvedla jedna z žen. Další podotkla, že tehdy čtyřleté princátko v případě nudy neposedí, ale naopak tančí a hýbe se.

Každopádně to, jestli bude na ceremoniálu, ještě není jisté. Kate a William se rozhodnou těsně před korunovací. Poslední veřejná vystoupení, například mši na Velikonoce, přitom Louis zvládl i se sourozenci na jedničku. „Děti jsou až neuvěřitelně normální. A přesně takový život pro ně Kate a William chtějí. Normální život – William nic takového neměl,“ podotkl šéfeditor True Royalty TV Nick Bullen.

Veřejnost se proto musí nechat překvapit, jestli se malému Louisovi podaří při korunovaci ukrást veškerou pozornost pro sebe. Jisté ale je, že by tam králi Karlu III. chyběl. S malým raubířem mají totiž obdivuhodný vztah.

Prima NEWS chystá ke korunovaci Karla III. rozsáhlé vysílání. Sledujte 6. května celodenní speciál se vstupy přímo z Londýna a komentářem odborníků.

Tagy: