Moje stáří? Stále jsem schopnější než Trump, míní Biden. Došlo i na golfovou výzvu

Donald Trump a Joe Biden v debatě na CNN

Biden a Trump si po příchodu do studia nepodali ruce

Věk amerických prezidentských kandidátů Joea Bidena a Donalda Trumpa se stal jedním z hlavních témat předvolební debaty na americké stanici CNN. Republikánský vyzyvatel tvrdil, že je ve skvělé kondici a naopak zesměšňoval současného prezidenta. Ten se bránil, že i když je oproti svému soupeři starší, je stále kompetentnější než on. Mezi oběma státníky došlo i na golfovou výzvu. Bidenovi je dnes 81 let, Trumpovi 78.

Exprezident uvedl, že jeho zdravotní stav je velmi dobrý a doktoři prý u něj „dlouho neviděli tak skvělé výsledky“. Zmínil i to, že aktivně sportuje – věnuje se golfu. „Pokud bychom měli hrát tady s Joem Bidenem, tak je otázka, zda by se vůbec trefil do míčku,“ řekl Trump.

Na celý záznam debaty se můžete podívat zde:

Biden je přitom znám právě jako dobrý golfista. „Vidíte sami, jakou má postavu a kolik váží na svoji výšku. Podívejte se ale hlavně na to, co říká. Klidně si dám golfový turnaj, můžeme hrát spolu,“ reagoval Biden na Trumpa i s odkazem na jeho fyzickou konstituci.

Uvedl však podmínku. „Pokud si ponesete vlastní tašku. Myslíte, že to zvládnete?“ tázal se ironicky americký prezident. „Nebavme se jako malé děti,“ pronesl na to Trump.

Biden se během tématu věku rozpovídal i o své dlouhé politické kariéře. „Polovinu kariéry mě lidé kritizovali za to, že jsem byl v politice nejmladší, byl jsem druhým nejmladším zvoleným senátorem vůbec, a teď jsem nejstarším,“ zmínil rovněž Biden. Zároveň poznamenal, že ačkoliv je o tři roky starší než jeho soupeř, Trump je podle něj „mnohem méně kompetentní“.

Trump se zároveň chlubil, že podstoupil dva kognitivní testy, které mu údajně měly dopadnout „na výbornou“.

Pokud by Joe Biden znovu uspěl ve volbách, mandát by měl končit jako 86letý, Trump ve věku 82 let.

Tagy: