Ze skály v Divoké Šárce v Praze spadl muž. Vyprostit ho museli lezci z řad hasičů

Hasiči zasahují u nehody v Divoké Šárce

Hasiči a záchranáři museli v neděli odpoledne pomoci muži, který spadl ze skály v pražské přírodní rezervaci Divoká Šárka. Utrpěl mnohočetná poranění. V těžko přístupném terénu ho museli do sanitky transportovat hasiči specializovaní na práci ve výškách.

„Osoba byla transportována do sanitního vozu. Naše jednotky se vrací na základny,“ informovali pražští hasiči po 14. hodině. Muž utrpěl mnohočetná poranění.

„Na místo vyrazil na pomoc inspektor, lékařská i záchranářská posádka. Muže ve věku 30 let jsme ošetřili, zajistili žilní vstup, podali léky na bolest a transportovali do Ústřední vojenské nemocnice s vícečetnými poraněními,“ dodali záchranáři.

K nehodě došlo v neděli kolem poledne. Do sanitky museli zraněného v těžkém terénu přepravit hasiči. „Zasahujeme v Divoké Šárce u pádu osoby ze skály. Osoba je v péči záchranářů a v nepřístupném terénu. Naši lezci připravují transport do sanitního vozu,“ informovali na Twitteru pražští hasiči.

Na místo pádu vyrazilo několik vozů hasičů, zdravotnické záchranné služby i policie. Mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová pak ČTK před 15:00 potvrdila, že si zraněného převzali do péče záchranáři.

Tagy: