Pokud vím, Zemana dávají do tvarohu, je na ozdravné kúře, říká Paroubek

Jiří Paroubek

INTERVIEW 15.9.2021

Prezident Miloš Zeman nastoupil do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) na pravidelný ozdravný pobyt. Řekl to v pořadu Interview na CNN Prima NEWS bývalý předseda vlády Jiří Paroubek. „Myslím si, že tato několikadenní kúra mu prospěje a zase ho na několik měsíců posílí,“ prohlásil politik.

„Moje informace jsou takové, že se Miloš Zeman v nemocnici nachází na preventivním nebo ozdravném pobytu,“ uvedl v pořadu Interview Paroubek. „Neříkám, že jsou tyto informace úplně přesné, nemusí být. Ale ten zdroj, ze kterého to mám, je většinou poměrně přesný,“ doplnil.

Prezident podle něj kvůli svému zdravotnímu stavu do Ústřední vojenské nemocnice dochází pravidelně. „Jak já tomu říkám, dají mě do tvarohu a tím se dám dohromady. Myslím si, že tato ozdravná a několikadenní kúra mu prospěje a zase ho na několik měsíců posílí,“ řekl politik. „Pokud tam bude prezident déle, pak má informace nemusí být přesná,“ dodal Paroubek.

Babiš: Obavy nejsou namístě

To, že Zemanovi bezprostřední nebezpečí nehrozí, ve středu potvrdil také premiér Andrej Babiš (ANO). „Jsem informován o panu prezidentovi. Myslím, že žádné obavy nejsou namístě. Jeho zdravotní stav není a ani nikdy nebyl vážný. Nastoupil do nemocnice po konzultaci s lékaři,“ řekl Babiš Rádiu Impuls. „Není potřeba spekulovat, že pan prezident má nějaký problém,“ doplnil.

Předseda vlády přitom ještě v úterý na Twitteru napsal, že „na pana prezidenta myslí a přeje mu vše dobré“. „Ať je brzy zdravý, plný sil a elánu. ÚVN je podle mě to nejlepší pracoviště v naší zemi a jsem rád, že je v těch nejlepších rukou,“ napsal premiér.

Miloš Zeman se v nemocnici nachází od úterý, hospitalizován by měl být nejméně do pátku. Důvody jeho mluvčí Jiří Ovčáček nesdělil. Zdravotní stav prezidenta neokomentovala ani mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

Tagy: