Zeman: Mynář je skvělý úředník a můj přítel. Za pár dnů mě z nemocnice pustí

Rozhovor s Milošem Zemanem

Kancléř Vratislav Mynář je skvělý úředník a můj dobrý přítel. V rozhovoru pro televizi Nova to řekl prezident Miloš Zeman. Ten také sdělil, že Ústřední vojenskou nemocnici, kde je hospitalizován, by měl opustit během několika dní.

Hlava státu prozradila, že i přes svůj pobyt v nemocnici pracuje. „Předpokládám, že během několika dnů budu propuštěn z nemocnice, odjedu do Lán a tam se intenzita mé práce zvýší, protože budu přijímat kandidáty na jednotlivé ministry,“ řekl Zeman s tím, že se možná již dříve než za měsíc bude věnovat své práci naplno.

Řeč také přišla na prezidentovo okolí. Především po Zemanově hospitalizaci se na veřejnost dostávalo minimum informací o jeho zdravotním stavu, což nahrávalo spekulacím. „Kancléř Mynář je skvělý úředník a můj dobrý přítel. Nebyl by můj dobrý přítel, kdyby to nebyl skvělý úředník. Nesmíte věřit všemu, co novináři napíší. Vždyť většina z nich píše o věcech, kterým vůbec nerozumí,“ dodal s tím, že chápe, že toto poněkud bulvární téma lidi zajímá.

Miloš Zeman je v Ústřední vojenské nemocnici hospitalizován od 10. října. Původně byl na jednotce intenzivní péče, v pondělí ho lékaři přeložili na lůžko dlouhodobé péče. Na návštěvě již například přijal premiéra Andreje Babiše (ANO), budoucího předsedu vlády Petra Fialu nebo slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou.

Tagy: