Zemřel Larry King. Legenda CNN, která natočila 60 tisíc rozhovorů s hvězdami

Zemřel Larry King, moderátorská legenda CNN.

Na světě není moc známějších novinářů. Larry King patřil k nejuznávanějším televizním moderátorům, před kamerou CNN vyzpovídal desítky tisíc hvězd ze světa politiky, umění i sportu. Na začátku roku byl hospitalizován kvůli nákaze covidem, zemřel 23. ledna 2021 ve věku 87 let.

Jestli se o nějakém novináři dá říct, že se za svého života stal legendou, pak to platí o Larrym Kingovi. Jeho pořad Larry King Live na stanici CNN byl jednou z nejpopulárnějších relací v historii americké televize, skončil až po 25 letech.

Během té doby dělal rozhovory s různými prezidentskými kandidáty, s Arnoldem Schwarzeneggerem, Frankem Sinatrou, ale i s Jásirem Arafatem, Billem Gatesem, Lady Gaga, členy Beatles. Z Čechů měli čest s ním zasednout k jednomu stolu například Václav Havel nebo modelka Petra Němcová. Celkový počet Kingových interview se vyšplhal k neuvěřitelnému číslu 60 tisíc.

Byl známý tím, že povídání vedl nekonfrontačně, hosté se do jeho pořadu těšili. Vedle moderování také napsal několik knih, stal se natolik známou postavou, že si sám sebe zahrál ve filmu Krotitelé duchů nebo Nepřítel státu, jeho postava se objevila i v seriálech Simpsonovi a South Park. Od roku 1997 má svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy.

Obdržel řadu uznání, mimo jiné cenu Emmy za celoživotní přínos televizní tvorbě. Zajímavý byl též jeho osobní život. Ženatý byl celkem osmkrát, udržoval vztahy i s pověstnými krasavicemi.

Draze vykoupený úspěch

Mimo to ovšem též trpěl různými zdravotními problémy – měl cukrovku, postihlo ho několik infarktů, v roce 2017 podstoupil chirurgický zákrok kvůli rakovině plic. Navzdory tomu byl i ve vysokém věku stále aktivní.

„Pravděpodobně zemřu v přímém přenosu,“ vtipkoval.

Svůj osud však tentokrát neodhadnul. Na začátku ledna se nakazil nemocí COVID-19, byl ošetřován v nemocnici v Los Angeles. Úmrtí slavného moderátora oznámila na Twitteru jeho společnost Ora Media, zemřel z blíže nespecifikovaných důvodů v sobotu v Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles.

Tagy: