Legendární hip-hopový producent prohrál boj s rakovinou. Spolupracoval s Jay-Z i Careyovou

Ve věku 58 let zemřel DJ Clark Kent, ikonický producent, který spolupracoval s takovými hvězdami, jako jsou Jay-Z, Mariah Careyová a The Notorious B.I.G. Podle oznámení rodiny zemřel ve čtvrtek po dlouhém boji s rakovinou tlustého střeva.

Rodina ve svém prohlášení na sociálních sítích uvedla: „S hlubokým zármutkem sdílíme zprávu o úmrtí milovaného Rodolfa A. Franklina, známého světu jako DJ Clark Kent. Clark zemřel ve čtvrtek večer obklopen svou oddanou manželkou Keshou, dcerou Kabrií a synem Antoniem. Clark tři roky tiše a statečně bojoval s rakovinou tlustého střeva, přičemž nadále sdílel své dary se světem. Rodina je vděčná za veškerou lásku, podporu a modlitby v této době a prosí o soukromí, zatímco zpracovávají tuto ohromnou ztrátu.“

Hudební kariéra

DJ Clark Kent posílá svou život v hudebním průmyslu v 80. letech v Brooklynu jako DJ pro rappera Dana Dana. V roce 1995 vytvořil svůj první velký hit, když produkoval debutový singl Player's Anthem pro skupinu Junior MAFIA, ve kterém objevili Biggie Smalls a Lil' Kim. Tento singl se stal důležitým milníkem v jeho kariéře a otevřel mu dveře k dalším významným projektům, informoval deník Deadline .

ČTĚTE TAKÉ: Otazníky kolem smrti Liama Paynea. Speciální jednotka se vrátila na místo činu s jasným cílem

V roce 1996 byl klíčovou postavou při produkci debutového alba Jay-Z s názvem Reasonable Doubt, kde se podílel na tvorbě skladeb jako Brooklyn’s Finest, Cashmere Thoughts a Coming of Age. O pět let později dosáhl dalšího úspěchu, když produkoval píseň Loverboy pro Mariah Careyovou z jejího alba Glitter.

Během své dlouhé kariéry DJ Clark Kent spolupracoval s mnoha umělci, včetně Queen Latifah, Ye, Redmana, 50 Centa, Estelle a Slick Ricka.

Kromě své hudební kariéry byl známý i jako nadšený sběratel tenisek, jeho sbírka čítala přibližně 3 500 párů. Jeho vášeň pro módu ho přivedla k spolupráci s renomovanými značkami, jako jsou Nike, Adidas a New Balance.

O Kentovi chystá dokumentární film jeho dlouholetá přítelkyně Angie Martinezová, která je už desítky let stálicí newyorského hip-hopového rádia. V rozhovoru pro Modern Luxury , který vyšel začátkem tohoto měsíce, řekla: „Jsem přesvědčená, že si jeho příběh zaslouží být vyprávěn s láskou a péčí. Ten člověk působil ve čtyřech desetiletích, ve čtyřech různých kulturních epochách, a vždy působil tak autenticky a cílevědomě. Naše kultura je často hodně zaměřená na finanční zisk, ale jeho poháněla láska k umění a kultuře.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obří krajta škrtila dvě hodiny bezmocnou Thajku. Útočila u ní doma, boj o život zachytilo video

Tagy:
láska hudba společnost lidé kariéra celebrity hodnoty producent Jay-Z Mariah Carey Clark Kent Showtime umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika