Zemřel slavný rapper Coolio. Autor hitu Gangsta's Paradise měl příští rok vystoupit v Praze

Zemřel slavný rapper Coolio.

Zemřel americký raper Coolio

Ve věku 59 let ve středu zemřel americký rapper Coolio. Proslavil se hity jako „Gangsta’s Paradise“ nebo „Fantastic Voyage“. Informaci pro CNN potvrdil jeho přítel a manažer Jarez Posey.

Cooliův manažer Jarez Posey uvedl, že raper byl nalezen bezvládný na podlaze koupelny svého dlouholetého přítele v odpoledních hodinách místního času v Los Angeles. Příčiny úmrtí se vyšetřují, podle Poseyho mohlo jít o infarkt.

Kapitán Erik Scott z losangeleského hasičského sboru pro CNN potvrdil, že hasiči a záchranáři obdrželi kolem 16:00 místního času oznámení o lékařské pohotovosti. Po příjezdu na místo našli nereagujícího muže a „přibližně 45 minut prováděli resuscitaci“. Pacient „byl těsně před 17:00 prohlášen za mrtvého“, dodal Scott.

„Jsme zarmouceni ztrátou našeho drahého přítele a klienta Coolia, který dnes odpoledne zemřel,“ uvádí v prohlášení Cooliova manažerka Sheila Fineganová. „Dotkl se světa darem svého talentu a bude nám velmi chybět. Děkujeme všem na celém světě, kteří poslouchali jeho hudbu, a všem, kteří se ozývají v souvislosti s jeho odchodem. Prosím, mějte Cooliovy blízké ve svých myšlenkách a modlitbách,“ dodala.

Coolio, vlastním jménem Artis Leon Ivey junior, se narodil roku 1963. Jeho rapová kariéra začala v 80. letech. Hit „Fantastic Voyage“ byla první skladba, která ho dostala do povědomí fanoušků. Za jeho pravděpodobně nejznámější skladbu „Gangsta's Paradise“ ze soundtracku k filmu Nebezpečné myšlenky získal v roce 1996 cenu Grammy. V roce 2022 pak hit na YouTube přesáhl hranici miliardy zhlédnutí. „Je to jedna z těch písní, které přesahují generace,“ řekl v nedávném rozhovoru Coolio. V roce 1996 navštívil Českou republiku. V Praze měl vystoupit také v květnu roku 2023 na festivalu 90s explosion.

Tagy: