Zemřela hvězda seriálu Star Trek: Nová generace. Herečka prohrála boj s rakovinou

V pondělí ráno zemřela ve věku 70 let americká herečka Patti Yasutakeová, informuje The New York Times. Představitelka doktorky Alyssy Ogawové z kultovního seriálu Star Trek: Nová generace podlehla rakovině, se kterou bojovala více než 30 let.

„Patti byla mou první klientkou, když jsem před více než 30 lety začínal. Těšili jsme se z každého dne, kdy jsme spolu mohli pracovat. Bude mi chybět její talent, houževnatost, ale především její přátelství,“ uvedl hereččin manažer Kyle Fritz, který uvedl, že herečka zemřela na rakovinu, se kterou bojovala přes třicet let, informuje The Variety.

ČTĚTE TAKÉ: Smutná zpráva z Hollywoodu: Náhle zemřel herec ze seriálu Special Ops, bylo mu pouhých 30 let

Yasutakeová byla seriálovým nadšencům známá zejména díky své roli doktorky Alyssy Ogawové v seriálu Star Trek: Nová generace. Svou roli si zopakovala také ve filmech Star Trek: Generace a Star Trek: První kontakt. Byla jednou ze dvou postav asijského původu, které v seriálu pravidelně vystupovaly, informuje The New York Times.

V loňském roce Yasutakeová také zazářila v seriálu Beef, v němž si zahrála ráznou a neúprosnou tchýni Fumi. Kromě herecké dráhy se věnovala také divadelní režii.

Zůstali po ní sourozenci Linda a Steven.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé mi zesnulého bratra denně připomínají, přiznal herec Michal Dlouhý. Snaží se mu vyrovnat

Tagy:
hvězda rakovina herec Star Trek celebrity nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání společenská rubrika Patti Yasutakeová