Fanoušky zasáhla smrt desetileté influencerky. Těžce zkoušenou dívku podpořil i Ryan Reynolds

Sociální sítě přišly o jednu ze svých nejinspirativnějších influencerek. Bella Brave zemřela v neděli ve věku pouhých 10 let. Hendikepovaná dívenka z kanadské provincie Saskatchewan se již od narození potýkala s celou řadou zdravotních potíží. Svojí láskou k životu na TikToku inspirovala miliony lidí po celém světě, připomněla kanadská média. Mezi její fanoušky patřil i kanadský herec a bavič Ryan Reynolds, jenž je známý také z akční série Deadpool.

„Bella zemřela pokojně v našem náručí,“ uvedla její maminka Kyla ve vyjádření na Instagramu. „Prosím, mějte její jméno na rtech a udržujte její vzpomínku živou. Uchovávejte její statečnost ve svých srdcích,“ napsala emotivně v příspěvku.

ČTĚTE DÁLE: Biden prozradil podmínku svého odchodu. Vyšší věk vnímá jako přednost, přiznal však i chybu

Bella Brave, občanským jménem Isabella Thomsonová, se již od narození potýkala s řadou těžkých zdravotních hendikepů, upřesnil kanadský web Global News. Holčička se narodila se vzácným imunitním onemocněním v kombinaci s nanismem a s Hirschsprungovou chorobou, která postihuje střeva. Malá Bella strávila během svého krátkého života v nemocnici v souhrnu více než tisíc nocí, napsal web CBC.

Na sociálních sítích byla Bella aktivní od roku 2021. Zpočátku společně s maminkou Kylou sdílela krátká videa a fotografie ze svých léčebných procedur. Nejaktivnější byla na síti TikTok.

Jak dříve uvedl deník National Post, účelem videí nebylo pouze přiblížit Bellynin každodenní život, ale i podmínky v kanadských nemocnicích a zdravotnických zařízeních. Kyla a její manžel společně vymysleli přezdívku „Bella Brave“. Jméno vzniklo na základě pozoruhodné schopnosti jejich dcery nevzdávat se ani v těžkých podmínkách. „Nikdy to nezlomilo její duši,“ přiblížila Kyla statečnost dívenky.

Nejen kanadská veřejnost minulý rok s napětím sledovala průběh náročné operace transplantace střeva, připomněl server CBC. Na vhodného dárce Bella čekala dlouhé tři roky.

Bella měla sledující a fanoušky i mezi slavnými osobnostmi. Jak je zřejmé z řady příspěvků na TikToku, jedním z největších příznivců byl kanadský herec a bavič Ryan Reynolds, známý z akční série Deadpool.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ANKETA – Riskovali vlastní život, aby pomohli. Darujte Srdce pro hrdinu a hlasujte

Tagy:
nemoc zdraví nemocnice společnost Instagram TikTok celebrity hodnoty střevo Influencer Ryan Reynolds National Post Global News umění, kultura, zábava a média nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání společenská rubrika hromadné sdělovací prostředky