Zemřela významná postava ODS. Vlasák byl primátorem Hradce i ve vedení europarlamentu

Ve věku 68 let zemřel dlouholetý člen ODS, někdejší primátor Hradce Králové a bývalý místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák. Informovala o tom jeho strana, za kterou byl až doposud královéhradeckým zastupitelem. Členem ODS byl od roku 1991.

„Občanská demokratická strana s hlubokým zármutkem přijala zprávu o úmrtí pana Oldřicha Vlasáka, dlouholetého člena ODS, bývalého primátora Hradce Králové, emeritního europoslance a místopředsedy Evropského parlamentu,“ uvedla na svém webu ODS.

ČTĚTE TAKÉ: Urážky žen i výhrůžky vlastnímu šéfovi. Kontroverzní poslanec dělá bouři ve Ficově koalici

Partaj, v jejímž čele stojí nynější předseda vlády Petr Fiala, Vlasáka ocenila, že „jeho práce na poli regionální a evropské politiky přinesla českým samosprávám významné výsledky, které mají dodnes dlouhodobý dopad na fungování místních samospráv a jejich zapojení do evropských struktur“.

Vlasák byl v letech 2004 až 2014 členem Evropského parlamentu. Od roku 2012 se stal dokonce jeho místopředsedou. Kromě toho působil mezi lety 1998 až 2004 primátorem Hradce Králové. Členem zastupitelstva města byl navíc nepřetržitě od roku 1990 až do své smrti.

„Se zármutkem jsem přijal zprávu o náhlém odchodu Oldřicha Vlasáka, bezesporu nejvýraznější osobnosti hradecké ODS,“ řekl ke skonu Vlasáka nynější šéf ODS v Královéhradeckém kraji a poslanec Pavel Staněk. „Období, ve kterém vedl Hradec Králové, znamenalo zásadní otočení kormidla směrem k dynamickému rozvoji, nastartování klíčových rozvojových projektů a proměn města. Pro mě osobně je spojen s mými politickými začátky – byl to právě on, kdo mě přivedl k politické práci a ostatně i k členství v ODS,“ dodal.

Kromě toho vyjádřil Vlasákově rodině upřímnou soustrast. „Vás všechny bych chtěl požádat, abychom Oldovi věnovali vzpomínku. Hradec Králové mu má být za co vděčný. Čest jeho památce,“ pokračoval Staněk.

Vlasák podle informací strany zemřel v sobotu 12. října ve věku 68 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kalousek se schází s „betonovým králem“. Ladí společně program i tým nové strany

Tagy: