Spor o králíkárnu ve Frýdku-Místku skončil zapálením ženy. Policisté muže už obvinili

Žena na Vyškovsku po potyčce pobodala partnera.

Pokus o vraždu ve Frýdku-Místku

Moravskoslezští policisté obvinili 31letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Podle kriminalistů měl o víkendu ve Frýdku-Místku v důsledku sporu o králíkárnu polít 51letou ženu hořlavinou a zapálit ji. Během činu měl být pod vlivem alkoholu. Obviněnému hrozí odnětí svobody až na 20 let nebo výjimečný trest, informovali policisté.

Okolnosti trestného činu prověřovali policisté od sobotního večera. „ V této souvislosti policisté zajistili či zadrželi celkem čtyři osoby, se kterými prováděli procesní úkony. Tři osoby byly následně ze zajištění propuštěny,“ napsali policisté s tím, že vrchní komisař v neděli zahájil trestní stíhání čtvrté zadržené osoby.

ČTĚTE TAKÉ: Šestiletý chlapec se střelil zbraní vedle srdce. Vrtulník ho převezl do nemocnice

„Obviněný měl v sobotu ve večerních hodinách na zahradě rodinného domu pod vlivem alkoholu a po předchozí slovní rozepři ohledně poškození králíkárny a usmrcení králíků úmyslně polít poškozenou hořlavou látkou a zapálit ji,“ uvedli policisté.

Žena podle kriminalistů utrpěla popáleniny na horní polovině těla a je hospitalizována v kritickém stavu v nemocnici. Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl dodal, že sanitka na místo vyjela kolem osmé hodiny večer. „Žena utrpěla rozsáhlé popáleniny třetího stupně na více než polovině těla. Zasahující lékař zjistil zasažení hlavy, trupu i končetin, pacientka se nalézala v přímém ohrožení života,“ řekl Humpl.

Dodal, že zraněnou lékař uvedl do umělého spánku, posádky zajistily její dýchací cesty intubací a převedly na přístrojem řízené dýchání. „Po prvotním ošetření popálených ploch byla pacientka letecky transportována do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava. Její stav byl v době předání kritický,“ uvedl. Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová dodala, že se zatím nezměnil. „Nadále je v kritickém stavu,“ řekla.

Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v délce 20 let nebo výjimečný trest. V minulosti byl již za obdobnou násilnou trestnou činnost odsouzen, dodali policisté.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Opilý řidič srazil matku s dcerou na Sokolovsku. Žena zemřela, lidé na pohřbu neskrývali zlobu

Tagy: