Žena v Příbrami se otrávila oxidem uhelnatým. I přes pomoc sousedů a lékařů zemřela

V Příbrami zasahovali záchranáři u případu ženy v bezvědomí.

Žena se otrávila plynem

Příbramští záchranáři vyjížděli v sobotu ve 22:30 k nahlášenému případu ženy v bezvědomí v ulici Písecká. Až do příjezdu sanitky se ženu pokoušeli resuscitovat sousedé, přivolaný lékař ale zanedlouho konstatoval smrt. Na místo přiletěl také záchranný vrtulník pro další ženu, která je nyní v plzeňské nemocnici ve vážném stavu. Další dva muže převezla záchranná služba do příbramské nemocnice. Příčinou otravy byla zřejmě porucha kotle. Informaci přinesl web pribram.cz.

Ženu v bezvědomí nalezli spolubydlící po desáté hodině večer. „Oznamovatelka na tísňové lince uvedla, že její příbuzná nejeví známky života. Operátorka tísňové linky prováděla asistovanou instruktáž neodkladné resuscitace, kdy volající na pomoc přispěchali další dva rodinní příslušníci,“ popsala webu pribram.cz policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Ženu se následně pokoušeli oživit i přivolaní záchranáři, ti ale museli přes veškerou snahu konstatovat smrt. „Hasiči provedli odvětrání prostor domu a následně naměřili zvýšenou koncentraci CO (oxidu uhelnatého, pozn. red.) uvnitř objektu,“ dodala Šteinerová.

„Pravděpodobnou příčinou události je závada na cirkulaci plynového kotle,“ dodala Šteinerová. Případem se nyní zabývá policie.

Celou záchrannou akci ale doprovázely další komplikace. Mladší z žen, tedy ta, která přivolala pomoc na místě zkolabovala. „Záchranáři začali okamžitě s resuscitací, přivolali na pomoc vrtulník. V oživování pokračovali až do jeho příletu,“ sdělila webu mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

U mladší ženy byla resuscitace úspěšná a vrtulník ji napojenou na umělou plicní ventilaci převezl do jedné z plzeňských nemocnic, dodala Effenbergerová. Dva muži, kteří ženám přispěchali na pomoc, měli taky potíže. Sanitka je musela přepravit do příbramské nemocnice. Podle mluvčí záchranářů ale nebyli v ohrožení života.

Tagy: