Princ Harry je tak trochu hloupý. Bylo snadné ho zesměšnit, říká autor parodie jeho memoárů

Prince Harryho je snadné zesměšnit, uvedl v rozhovoru pro britský web Express bývalý knižní redaktor Bruno Vincent, autor parodie na memoáry vévody ze Sussexu. Podle něj jde ale spíše o láskyplnou satiru než o nemilosrdnou kritiku. Zároveň ale uvedl, že britský princ je trochu hloupý.

Memoáry prince Harryho s názvem Spare byly parodovány v knize s názvem „Spare Us! A Harrody“, kterou sepsal bývalý knižní redaktor Bruno Vincnet. Biografii vévody ze Sussexu se prý rozhodl parodovat, protože „tam bylo hodně věcí, kterých se šlo chytit“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harry se objevil u soudu v Londýně. S bratrem a otcem se ale neuvidí, Karel III. prý nemá čas

V rozhovoru pro britský web Express Vincent uvedl, že věděl, že práce na knize bude zábavná. Třikrát si paměti přečetl a během dvou týdnů připravil několik návrhů vlastní verze. Svou knihu popsal jako „spíše láskyplnou parodii než nemilosrdnou kritiku“. „Knihu, která by byla plná nenávisti, by bylo velmi nepříjemné psát a velmi neradostné číst.“ vysvětlil. Podle něj jde spíše o zlehčení královské rodiny než o její kritizování. „Přirozeně tíhnu k tomu, abych si dělal legraci, což je podle mě britský národní sport,“ řekl Vincent.

Cílem knihy podle něj nebyl nutně samotný Harry, ale celý projekt autobiografie. Zjistil jsem, že je snadné se mu vysmívat,“ sdělil autor. „Napsal něco tak očividně určeného americkému publiku. Britského čtenáře to irituje,“ řekl Vincent a dodal, že princ Harry je trochu hloupý, ale že za to nemůže.

„Když jsem četl knihu prince Harryho, přišla mi vtipná a v některých případech i velmi hloupá. Zasloužil si, aby si z něj někdo utahoval,“ popsal Vincent, který doufá, že jeho parodie osloví jak kritiky, tak fanoušky prince Harryho, a zároveň poskytne čtenářům trochu zábavy, protože podle něj jde o nejvtipnější knihu, kterou napsal.

Tagy: