Harry se objevil u soudu v Londýně. S bratrem a otcem se ale neuvidí, Karel III. prý nemá čas

Princ Harry dorazil do rodné Británie, s královskou rodinou se však zřejmě nepotká. Podle deníku The Telegraph je král Karel III. příliš zaneprázdněn, a to i přesto, že zrušil zahraniční návštěvu. Zdá se tak, že vévoda ze Sussexu dorazil do Londýna jen kvůli soudu, žaluje totiž vydavatele listu Daily Mail.

Harry se zúčastnil pondělního soudního jednání, aby podpořil žalobu proti společnosti Associated Newspapers Limited (ANL), vydavateli deníku Daily Mail. Žalobu společně s ním podali i zpěvák Elton John a další celebrity kvůli narušování soukromí a údajným odposlechům.

ČTĚTE TAKÉ: Radostná zpráva u hvězdy Harryho Pottera. Daniel Radcliffe čeká s přítelkyní Erin první dítě

Přestože Harry vážil cestu až z Kalifornie, krále zřejmě neuvidí, píše list The Telegraph. Karel III. je podle informací z paláce v Highgrove v hrabství Gloucestershire. A nepotká se ani s bratrem Williamem, princ a princezna z Walesu totiž s dětmi odjeli na jarní prázdniny.

Soudní slyšení se mělo konat souběžně s královskou státní návštěvou Francie, cesta Karla III. však byla zrušena kvůli pokračujícím občanským nepokojům a násilnostem kvůli důchodovým reformám prezidenta Emmanuela Macrona. Čas však prý ani tak nemá.

Francii nakonec nenavštívil

Zasahování médií do soukromí bylo jedním z důvodů, které přispěly k rozhodnutí Harryho a jeho manželky Meghan vzdát se královských povinností a přestěhovat se do Kalifornie, připomíná ČTK. Na negativní roli tisku se dvojice zaměřila i ve svém nedávno zveřejněném dokumentárním seriálu na Netlixu a v autobiografii prince Harryho s názvem Spare (Náhradník).

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu obvinili další členy královské rodiny ze spolupráce s médii, princ Harry vytýkal tisku také úmrtí své matky. Princezna Diana zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, když se snažila ujet bulvárním fotografům.

Tagy: