Zfetovaný muž chtěl v Ostravě skočit z mostu. Strážníci mu to rozmluvili důmyslnou lstí

Sebevrah

Zachráněný sebevrah

Strážníci z hlídkové služby v Ostravě zachránili život muži, který stál na zábradlí mostu, držel se pouliční lampy a odhodlával se ke skoku dolů. Sebevraždu mu rozmluvili a dostali ho dolů. Později se ukázalo, že byl muž pod vlivem drog.

Obvyklý služební den strážníkům změnil muž, který si chtěl vzít předčasně život skokem z mostu. „Víme, že to je most, pod nímž je železnice. Tak bylo hned zjevné, že tam něco není v pořádku,“ popisoval jeden ze strážníků.

Když hlídka spatřila muže, který stál promrzlý na zábradlí, okamžitě se k němu vydala. „Byl tam asi delší dobu, nějak se tam držel a klepal se zimou, tak jsme navázali kontakt. Bylo nutné jednat rychle, protože už mu docházely síly,“ uvedl druhý strážník.

Hlídce pak 36letý muž sdělil, že je z Bruntálska a že chce skoncovat se svým životem. Strážníci však prokázali velkou míru empatie a taktického uvažování. Nakonec se jim povedlo muže přesvědčit, ať s nimi zajde na horký čaj. Když mu pomáhali ze zábradlí dolů, ani se nebránil.

„Z toho pána bylo trošku cítit, jako kdyby si ulevil. Byl takový lítostivý. Když přijela sanita a vzali si ho do péče lékaři, byl užtakový uvolněnější, spolupracoval už s námi perfektně, takže za mě se mu ulevilo,“ uvedl strážník. Později se ukázalo, že byl neúspěšný sebevrah pod vlivem drog. Měl pozitivní test na amfetamin.

Tagy: