Zklamání i šok fanoušků Taylor Swiftové. Utratili desetitisíce korun, zpěvačka je zdrcená

Příznivci Taylor Swiftové přišli o koncert ve Vídni, radikálové plánovali provést teroristický útok.

Taylor Swiftová ruší koncerty ve Vídni

Zklamání, šok, ale také vděčnost, že nedošlo k žádné újmě na zdraví. Takové pocity nyní sdílí fanoušci světové popstar Taylor Swiftové poté, co zpěvačka kvůli zažehnanému teroristickému útoku zrušila koncerty ve Vídni. Někteří „Swifties“, jak se příznivkyně a příznivci hudebnice označují, cestovali do Rakouska i tisíce kilometrů a utratili množství peněz. Zdroj z okruhu zpěvačky pro web The Mirror uvedl, že je Swiftová z rozhodnutí zrušit vystoupení zdrcená, ale nikdy by neriskovala zdraví svých fanoušků.

Zdravotní sestra Tiffany Kiddová z americké Arizony si koupila lístek na koncert v rakouské metropoli minulé léto. Nikdy dosud Spojené státy neopustila, ale touha po kulturním zážitku ji přesvědčila. Úřady jí vystavily její první pas pro cesty mimo domovinu, zatímco Tiffany si ušila několik kostýmů inspirovaných videoklipy a estetickou stránkou zpěvačky Swiftové. Celkem dala za výlet do Evropy okolo pěti tisíc dolarů (asi 115 tisíc korun), shrnuje web CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Smutek zpěváka Sebastiana. Jeho otec podlehl těžké nemoci, synovi zanechal emotivní dopis

Třináctihodinovou cestu do Vídně plánovala celý rok. Zprávy o třech zrušených koncertech, které se měly odehrát od čtvrtka do soboty v největším rakouském stadionu Ernst-Happel-Stadion, pro jednačtyřicetiletou sestru byly „obrovským zklamáním, ale i šokem“. Současně však vyjádřila vděčnost nad tím, že nedošlo na nejhorší.

Také 30letá Kardelen Kocakcigilová z Toronta, která se těšila na vídeňský koncert a absolvovala celodenní cestu přes Istanbul, uvedla, že oznámení pro ni bylo „srdcervoucí“. Zaplatila okolo 2 100 dolarů (asi 48 tisíc korun), jelikož si s sebou přivezla i speciální zavazadlo s kostýmy inspirovanými oblíbenou popstar.

„Kromě koncertu jsem si v harmonogramu udělala místo na převlékání, setkání s mými ‚Swiftie‘ přáteli z celého světa a návštěvu atrakcí s tematikou Taylor Swiftové,“ popsala pro web.

Nyní se jí plán zhroutil, jelikož kvůli bezpečnostní situaci nikdo z přátel se stejným zájmem do metropole nedorazí. „Z výletu, na který jsem se těšila celý rok, se stalo bezcílné a zbytečně drahé cestování,“ uvedla fanynka. Přesto je ráda, že se nikomu nic nestalo, a rovněž zdůraznila, že zrušení trojkoncertu je dobrým krokem ze strany organizátorů.

Zpěvačka je zrušením koncertů zdrcena, tvrdí zdroj

Organizátoři ze společnosti Barracuda Music uvedli na Instagramu, že trojici koncertů ve Vídni musí v souvislosti s bezpečnostní situací zrušit. Pořadatelé koncertů nepočítají s tím, že by hledali náhradní termín. Všichni fanoušci mají do deseti pracovních dnů dostat cenu vstupného zpět.

Podle zdroje blízkého hudebnici je Swiftová z celé nepříjemné záležitosti zdrcená. „Opravdu jí to mrzí kvůli fanouškům, kteří čekali i roky, aby mohli zajít na její koncert. Jenže představa, co všechno se mohlo stát, kdyby se policii nepodařilo atentátníky zastavit, je děsivá,“ uvedl pro web The Mirror.

„Taylor by nikdy neriskovala zdraví a životy svých příznivců,“ zdůraznil zdroj a připomněl stále živou vzpomínku na sebevražedný bombový útok na koncertě zpěvačky Ariany Grande v Manchesteru. Při něm v květnu 2017 zemřelo celkem 22 lidí a 119 bylo zraněno.

Popová hvězda ale sdělila svému týmu jasnou zprávu: „Je připravena se do Vídně v budoucnu vrátit, jakmile to bude možné. Je si dobře vědoma toho, jak jsou její fanoušci, kteří se těšili na tento výstup, zklamaní,“ ujistil člověk z okruhu Swiftové.

Zklamání cítí i čeští fanoušci

Českou fanynku Moniku, která již show světové hvězdy zažila v Mnichově, mrzí celá situace především kvůli jejím kamarádům, kteří měli zpěvačku vidět a slyšet poprvé v životě. „Všichni tím extrémně žili, o to víc mě to mrzí. Lístky na vlak se dají stornovat, ale ubytování ve většině případů zrušit nejde. Někteří přátelé se tak rozhodli do metropole i přesto vydat,“ popsala náladu mezi českými fanoušky.

Členka celosvětové komunity „Swifties“ dosud neví, kolik peněz jí celkem propadne. V jejím okolí však převládají jiné pocity než rozzlobení z finanční ztráty. „Lidé cítí vztek na svět, že se v něm najde někdo, kdo chce zkazit radost desítkám tisícům lidí a mít zájem je ohrozit na životě. Nakonec jsou ale rádi, že se policistům podařilo útoku zabránit,“ dodala příznivkyně americké hudebnice s tím, že představa, k čemu mohlo dojít, je opravdu děsivá.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na pódiu přepínám, říká Slováčková. Prozradila, co ji motivuje v boji se zákeřnou nemocí

Tagy: