Zlaté české ručičky v akci. Pořad Krypta představí tuzemské kryptoměnové vychytávky

Desátý díl pořadu Krypta

BYZNYS (11)

Za vším hledej Čecha. Zdejší programátoři, vývojáři a kryptografové se významně podílejí na tvarování světa digitálních mincí – v kontextu bitcoinu totiž představili hned několik vychytávek. Jaké? To už ukáže další díl pořadu Krypta, který můžete sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

Česko je bez přehánění kryptoměnová velmoc. Což ilustruje i vysoký počet míst, ve kterých u nás člověk může digitálními mincemi platit. Češi například vymysleli koncept takzvaných hardwarových peněženek, kam může investor kryptoměny bezpečně ukládat.

Mimoto je Česko exportní mocností v oboru bitcoinmatů, prostřednictvím kterých může člověk kupovat kryptoměny za klasické peníze. A kterých se nachází hned několik například v Praze. Techničtí mágové tuzemska pak poprvé představili světu myšlenku bitcoinového poolu – tedy skupiny těžařů, kteří mají díky společnému výpočetnímu výkonu větší šanci na vytěžení kryptoměny.

V pořadu Krypta se o kryptoměnových vychytávkých rozpovídá Tomáš Daňhel, Senior Relationship Manager v Saxo Bank. Ten zmíní například možnost nepřímého investování, kdy člověk sice vstoupí do světa digitálních mincí, ale reálně kryptoměny nemusí držet.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definují vysoké cenové výkyvy. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

  • Díl pořadu Krypta, do kterého zavítal ekonom Lukáš Kovanda

Tagy:
mince vychytávky CNN Prima NEWS Lukáš Kovanda pořady CNN Prima NEWS Bitcoin kryptoměna Česko Praha kryptoměny Krypta bitcoinmat hardwarová peněženka krypta Saxo Bank