Zloději zlodějští, nadával Okamura mimo kamery Kupkovi. Nehorázné, ohradil se ministr

Předseda SPD Tomio Okamura a ministr dopravy Martin Kupka (ODS)

360° (253)

V pondělním pořadu 360° na CNN Prima NEWS nebyla nouze o ostré střety. Ve studiu se rozohnil předseda SPD Tomio Okamura. Mimo kamery potom ministra dopravy Martina Kupku (ODS) a občanské demokraty označil za „zloděje zlodějské“. Kupka o těchto slovních útocích řekl, že jsou nehorázné, a zeptal se šéfa SPD, zda si vidí do úst.

Okamura vládním představitelům vytkl, že se „více věnují Ukrajině než Česku“. „Poslali jste 122 miliard, a pak jste o tyto peníze zvýšili lidem daně. Okrádáte své občany,“ tvrdil.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jurečka slibuje garantované penze a ocenění péče o děti. Důchodová parareforma, zní z SPD

První místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN) však namítla, že data za první tři měsíce tohoto roku vypovídají o něčem jiném. „Během nich vyplatil stát na podpoře 3,5 miliardy korun. Ukrajinci přitom za stejné období odvedli do státní kasy 6,4 miliardy korun. Musíte si vymyslet něco jiného,“ reagovala.

Napjatá atmosféra pokračovala i ve chvíli, kdy byly kamery vypnuté. Moderátor pořadu 360° Michal Půr připomněl, že Okamura nazval ministra Kupku a stranu ODS jako celek za „zloděje zlodějské“. „Ano, jsou to političtí zloději. Před volbami všichni slibovali, že nebudou zvyšovat daně,“ hřímal šéf SPD.

Kupka se však proti jeho chování ohradil. „Už i děti v mateřské škole se učí, že mají být slušné a neskákat lidem do řeči. Děláte svým voličům neskutečnou ostudu, nevidíte si do úst?“ poznamenal.

Kupka následně vyvracel i další Okamurovo tvrzení o neuvěřitelně předražených zakázkách. „Na Ředitelství silnic a dálnic se soutěží ve většině případů o ceny, které jsou o dvacet procent menší, než je projekční odhadovaná suma. Jak jste schopen vypustit takovou nepravdu a počítat s tím, že se nikdo neozve?“ opáčil ministr a označil slovní výpady šéfa SPD za „nehorázné útoky“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhadně se přisypalo resortům ODS, říká Korecký k rozpočtu. Zmínil i SPD a xenofobní pudy

Tagy: