Zmatkující senior jel na dálnici u Podivína v protisměru. Policie zabránila tragédii

Senior v protisměru

Senior v protisměru

Další hazardní jízdu v protisměru řešili policisté na dálnici D2 z Brna na Bratislavu. Právě tam senior za volantem zřejmě zazmatkoval a špatně odbočil. Jeho nebezpečného manévru si naštěstí všimla policejní hlídka, která s velkou pravděpodobností zabránila tragédii.

Těžko pochopitelné chování 73tiletého řidiče zachytila ve čtvrtek dopoledne palubní kamera dálniční policie u Podivína na Břeclavsku. Přímo před očima policistů zamířil šofér osobního auta na nájezd k dálnici D2, kde nejprve na chvíli zastavil. Poté však na poslední chvíli zpanikařil.

„On to vozidlo musel vlastně celé otočit, aby zamířil proti řítícím se automobilům, které jely směrem na Brno,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. V tu chvíli zřejmě senior za volantem vůbec netušil, že jede ve špatném směru.

Vyděšení šoféři, které cestou míjel, jen tak tak na poslední chvíli uhýbali stranou, aby zabránili hrozícímu střetu. Jízda proti jedoucím autům nakonec naštěstí netrvala dlouho. „Policisté reagovali rychle a rozhodně. Automobil dojeli a podařilo se jim zastavit směr na Brno. Řidič policistům uvedl, že mířil do Podivína. O nesmyslném manévru v té první fázi nehovořil,“ doplnil Malášek.

Hříšník teď musí počítat minimálně s tučnou pokutou a nedá se vyloučit, že přijde o řidičák. Na dálnici mezi Brnem a Bratislavou přitom nejsou podobné riskantní jízdy ničím výjimečným. Nehodou například skončila jízda řidiče, který až po 11 kilometrové jízdě v protisměru naboural u Blučiny do svodidel. Naštěstí všichni vyvázli bez zranění.

Tagy: