Znásilňoval roční miminko a postiženou holčičku, skončil za mřížemi. Soud potrestal i matky

Záběry ze soudního jednání v případu pedofila a spolupracujících matek

Znásilňování malých holčiček jejich vlastními matkami začal rozplétat ústecký krajský soud

Šokující případ uzavřel v uplynulých dnech Krajský soud v Ústí nad Labem. Pedofil David H. z Mostecka podle nepravomocného rozsudku znásilňoval dvě malé holčičky. Jejich matky mu je dobrovolně ke zvrhlým sexuálním praktikám poskytovaly a o znásilňování věděly. U soudu se ke všemu přiznaly. Ženy stráví za mřížemi čtyři roky, muž si odpyká osm a půl roku. Součástí trestu je rovněž sexuologické léčení ústavní formou.

Podle obžaloby vede 53letý David H. běžný život. Má manželku i děti, dlouhé roky ale podle znalců trpí sexuální deviací. „Pan obžalovaný trpí sexuální deviací pedofilií. Jeho pobyt na svobodě je pro společnost nebezpečný,“ uvedl psychiatr a soudní znalec Luděk Daneš, který muže společně se sexuologem Petrem Weissem vyšetřoval.

ČTĚTE TAKÉ: Tyran „Ledový muž“ Wim Hof? Škrtil mě a znásilňoval, tvrdí jeho žena. Děti popsaly ponižování

Pedofil si na internetu podle státního zastupitelství vyhledával matky ze sociálně slabých poměrů a s nižší inteligencí. Podmínkou bylo, aby měly malé děti. Vztah navázal se dvěma čtyřicátnicemi, matkami Františkou a Pavlínou, které se do něj podle svých slov zamilovaly. Muže ale zajímaly jejich dvě malé dcery.

„Pan obžalovaný vykonával na dvou dětech pohlavní styk. Šlo o dvě dívky, jedna byla ve věku kolem jednoho roku a druhá byla ve věku sedmi let trpící Downovým syndromem,“ podotkla státní zástupkyně Klára Kubátová.

Kriminalisté u něj mimo jiné našli tisíce pornografických snímků malých dětí. Muž s policií ale spolupracovat nechtěl a naschvál podle Kubátové další fotky a videa smazal, aby se na nic nepřišlo. Nepochopitelné na celém případu je, že obě matky se zneužíváním souhlasily. Muž jim za to nasliboval lásku a peníze.

„Opakovaně vydávaly k sexuální trestné činnosti své děti obžalovanému Davidu H. a zneužívaly je, aby si udržely vztah s obžalovaným,“ informoval v odůvodnění rozsudku soudce Krajského soudu v Ústí nad Labem Martin Parolek.

Jedna z matek se zvrhlostí účastnila

Jedna z matek se znásilňování podle soudu dokonce aktivně účastnila. „Sama prováděla určité sexuální praktiky na svém dítěti, k čemuž ji navedl pan obžalovaný. Vytvářela při tom i videosoubory a fotografie, které mu následně zasílala,“ sdělila státní zástupkyně. Jak vyplynulo z obžaloby, na záznamech je například vidět, jak matka své dceři strká do přirození nejrůznější předměty jako kartáček na zuby nebo pouzdro od rtěnky.

Pedofil i obě ženy se k činu nakonec přiznali a před soudním senátem prohlásili svou vinu. Matky poslal soud za mříže na čtyři roky, muž si má odpykat osm a půl roku. Absolvovat musí také ochranné sexuologické léčení ústavní formou.

VIDEO: Agresorovi, který na Žižkově ubodal ženu, hrozí doživotí. Další zraněná popsala hrůzu v bytě

„Vyšetření ukázalo, že pozitivně reaguje na malé chlapce a děvčátka. Účelem léčby je, aby získal náhled nad svým jednáním a uvědomil si, že je nemocný. Léčbu je možné absolvovat ve věznici v Kuřimi,“ doplnili u soudu znalci s tím, že nikdy před tím se muž psychiatricky neléčil.

„Za celou tu dobu nepodnikl žádný krok k tomu, aby zahájil léčbu a ve stavu, kterého si byl nesporně vědom,“ připomněl soudce Parolek.

Rozsudky ještě nejsou pravomocné, obžalovaní si buď ponechali lhůty, anebo se proti verdiktu na místě odvolali. Případem se tak ještě bude zabývat Vrchní soud v Praze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vystřílím třídu v Praze, vyhrožoval mladík. Policie u něj našla zbraně

Tagy: