Zneužití, falešné jako Babiš sám. Kalousek kvůli upravenému příspěvku rýpe do šéfa ANO

Po internetu se šíří upravený příspěvek Miroslava Kalouska. Bývalý ministr financí mluví o zneužití. Obrázek totiž zobrazuje starou a současnou fotografii prezidentského kandidáta Petra Pavla spolu s opovržlivým popiskem, jehož autorem má být někdejší šéf TOP 09. Text někdejší šéf státní kasy skutečně napsal, mířil ale výhradně na Andreje Babiše.

První fotomontáž s potenciálem ovlivnit prezidentské volby je na světě. Bývalý politik TOP 09 na svých sociálních sítích zveřejnil upravenou fotografii svého údajného příspěvku.

„Zbabělec. Jako zbabělec žil, jako zbabělec udával, podváděl i kradl. A jako zbabělec prohraje i prezidentské volby,“ napsal Kalousek na konci listopadu. Popisek doplnil odkazem na článek o tom, že se Andrej Babiš (ANO) neúčastní žádné prezidentské debaty. Expremiér nakonec před prvním kolem voleb dorazil jen do debaty TV Nova.

Příspěvek se ale nyní šíří v upravené podobě. Místo odkazu na článek o Babišovi jsou pod popiskem exministra financí fotografie Petra Pavla s textem „Agent StB 1066“.

„Ten tweet jsem opravdu napsal, lze to dohledat, napsal jsem ho na adresu Andreje Babiše. Znechuceně upozorňuji na jeho zneužití. Je stejně prolhané a falešné jako Andrej Babiš sám,“ napsal Kalousek k fotomontáži na svých sociálních sítích.

Údajné kompro na Babiše

První fotomontáž před druhým kolem prezidentské volby tedy cílí na podporovatele generála Pavla. A to pouhý den poté, co předseda ANO Babiš na tiskové konferenci hlásil, že se chystají kompromitující materiály z tábora Petra Pavla na něj a jeho rodinu.

„Teď se údajně chystá nějaké kompro na naši rodinu. Údajně nějaké fotomontáže. Pokud budete dělat kompro s milenkou, nezapomeňte, že jsem na blondýny,“ prohlásil Babiš a sklidil za to potlesk od členů hnutí.

Tagy: