Zpěv hymny, makej a nečum. Pohled do šatny hokejistek po historické výhře na olympiádě

České hokejistky po vítězství nad Čínou.

České hokejistky zpívají hymnu po olympijské premiérové výhře

Očekávanou premiéru na olympijských hrách zvládly české hokejistky na výbornou. Domácí Čínu v Pekingu porazily 3:1 a cesta do čtvrtfinále je otevřená. Proto si s radostí zazpívaly v šatně národní hymnu.

Žádná povinná výhra. To kladl na srdce novinářům trenér Tomáš Pacina. Čína je v mužském hokeji považována na otloukánka, nicméně mezi ženami rozhodně není totálním odpadlíkem. Český kouč ji kvalitou přirovnal ke Švédsku. I proto byla radost po historicky prvním utkání tuzemského ženského národního týmu velká.

Hymnu si zatím parta dam nevyslechla na ledě, a tak si zážitek dopřála alespoň v šatně. Z reproduktorů se ozvalo „Kde domov můj…“ a celý tým nadšeně zpíval, do toho se držel kolem ramen. Během záběrů z kabiny bylo patrné, jaká hesla Pacinovu partu pohání. Na zdech se nachází tato slova:

Hrajte s hlavou vztyčenou!

České srdíčko.

Makej a nečum!

Vůbec první branku českého týmu v historii olympijských her vstřelila díky teči pokusu Terezy Vanišové její jmenovkyně Radová. „Bylo to hodně náročné, byly jsme dost nervózní, puky nám napřed odskakovaly. A chyběla nám střelba. Gól to zlomil a trochu jsme se uklidnily,“ popisovala pro Czech Team TV autorka šťastného gólu.

Obránkyně švédského Göteborgu si dále pochvalovala, jak správně je kádr naladěný. Ostatně díky skvělé týmovosti se mu povedlo zvládnout listopadovou olympijskou kvalifikaci, které se odehrála v Chomutově.

„S holkami se známe hrozně dlouho. Funguje nám to od začátku, máme správnou chemii a správného týmového ducha, věříme si. A to je základ,“ uvedla Radová.

Další zápas je na programu v sobotu proti Švédkám, úvodní hvizd zazní v 9:40 českého času.

Tagy:
Peking Švédsko Olympijské hry oslava hokej olympijské hry sport Čína šatna Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 Tomáš Pacina česká hokejová reprezentace žen Tereza Vanišová Tereza Radová národní hymna