Adam po výbuchu v garáži bojuje o život. O pomoc prosí rapper Rytmus i zápasník Végh

Teprve dvacetiletý Adam Ďurko bojuje v nemocnici v Košicích o život. Minulý týden se totiž zranil při výbuchu v garáži. Jeho jedinou nadějí jsou nyní dárci krve. K jejímu darování vyzývají i slovenské celebrity, mezi nimi například rapper Rytmus, zápasník Attila Végh nebo herec Ján Koleník.

K výbuchu došlo v Trnavě v pátek v garáži na jednom z místních sídlišť. Podle policie šlo o nesprávnou manipulaci s hořlavými látkami. „Byly použity v uzavřeném prostoru garáže. Následně došlo k výbuchu a vznícení, při kterém se zranila jedna žena a tři muži,“ napsala policie v příspěvku na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Miloše ze Slovenska zavalila ve výkopu hlína, nebylo mu pomoci. Svůj osud si sám předpověděl

Nejvážněji byl zraněn právě dvacetiletý Adam. Skončil zaintubovaný a napojený na plicní ventilaci. Letecky ho přepravili do specializované nemocnice v Košicích a podle webu Zregionu.sk je v kritickém stavu.

Mladík nutně potřebuje krevní transfuzi. Problém je, že Adam má poměrně vzácnou krevní skupinu. Rodiče a blízcí prosí veřejnost, aby přišla darovat krev typu AB+ nebo AB-.

🔥 VČERAJŠÍ POŽIAR A VÝBUCH V TRNAVE ➡️ PRÍPAD SI PREVZAL VYŠETROVATEĽ 🚔 Polícia vyšetruje včerajší prípad požiaru a...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Saturday, August 24, 2024

K výzvě se připojily také některé slovenské celebrity, jak napsal web Trnava.dnes. Na svých profilech ji sdíleli například Rytmus s manželkou, Ján Koleník nebo Attila Végh. Výzvu pak zveřejnila také Fakulta masmediální komunikace Univerzity sv. Cyrila a Metoděje v Trnavě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Tagy: