Brutální napadení seniorky v Liberci: Muž ji vážně zranil. Měl jsem strach, hájil se u soudu

Policie ČR (Ilustrační snímek)

Agresor v Liberci za bílého dne brutálně zaútočil na stařenku

Osm let ve vězení za přepadení a vážné zranění seniorky za bílého dne na ulici v Liberci. Jiří B. se před libereckým soudem k činu přiznal, tvrdil ale, že ho k tomu donutil známý. Proto se odvolal a žádá nižší trest. „Je mi líto, co se stalo, ale jednal jsem ve strachu, že mě zbije, už to dřív udělal,“ prohlásil před soudem mladý muž.

K přepadení si vybral postranní uličku na sídlišti, která vede od zastávky MHD. Právě tam seniorka vystoupila a mířila na mši, neboť byla neděle dopoledne. „Obžalovaný k ní zezadu přistoupil, strčil do ní, až upadla na zem a vytrhl jí kabelku,“ popsala přepadení státní zástupkyně Petra Pazderková. Seniorka se při tom vážně zranila, to ale lupiče nezajímalo, s kabelkou utekl a ženu nechal ležet na ulici bez pomoci, kde ji později objevili náhodní svědci.

ČTĚTE TAKÉ: Exkytarista „Redhotů“ usmrtil chodce, je před soudem. Koukal při řízení do mobilu, zuří rodina

Po pachateli okamžitě začali pátrat kriminalisté a brzy se mu dostali na stopu. „Na základě zajištěných důkazních prostředků, kamerových záznamů a ohledání místa činu se nám podařilo ustanovit podezřelého a už o týden později na základě souhlasu státního zástupce s jeho zadržením putoval do policejní cely,“ uvedl Vojtěch Robovský, mluvčí libereckých policistů.

Mladík nyní stanul před soudem. Svého činu litoval, ale tvrdil, že seniorku přepadl z donucení. „Dlužil jsem mu, on na mě začal tlačit, že musím sehnat peníze. Vyhrožoval, že mě zmlátí, v minulosti už to párkrát udělal, tak jsem měl strach,“ prohlásil obžalovaný v soudní síni.

Soudci si stěžoval, že jeho „kamarád“ se mezitím dostal také za mříže vazební věznice a údajně ho už opakovaně zbil a vyhrožoval, že o něm nesmí před soudem mluvit. „Nevím, co mám dělat, na moje stížnosti nikdo nereaguje. Bojím se, že za mnou zase přijde,“ říkal zoufale.

Soudce ale neobměkčil, verdikt osm let odpovídá návrhu státní zástupkyně. Jiří B., který byl v minulosti už trestaný za krádeže, se proti rozsudku odvolal. Doufá, že u vrchního soudu se dočká většího pochopení a nižšího trestu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejvyšší soud se vyjádřil k případu dívky zneužívané otčímem. Podmínka je podle něj porušení zákona

Tagy: