Schillerová se pochlubila novým účesem. Tentokrát s fotkou počkala na rozvolnění

Druhým dnem otevřené podniky a služby vyhledávají mimo jiné i politici. Například ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se v pátek odpoledne na svém Instagramu pochlubila novým účesem, na který si musela stejně jako jiní počkat. K nahrané koláži fotek „před a po“ připsala, že konečně vypadá jako člověk. Na jaře přitom čelila podezření, že si i přes uzavřené salony nechala své vlasy upravit profesionálem.

Na jaře Schillerová zveřejnila fotografii před uzavřeným kadeřnictvím, s novým účesem a barvou vlasů. Na kritiku, že si nechala vlasy i přes vládní nařízení upravit od kadeřníka, se hájila tím, že účes vytvořila sama. Že zrovna stála před salonem, byla podle ní pouhá shoda náhod.

S novou fotkou ale ministryně financí počkala do rozvolnění vládních nařízení. Právě kadeřnictví a salony krásy od čtvrtka očekávaly nápor klientek, které po téměř dvouměsíčním uzavření potřebují především zakrýt šediny či obarvit kořínky.

Lidé berou salony od čtvrtka útokem

Televizi CNN Prima NEWS to potvrdila i kadeřnice Hana Bartošová z Plzně. Ve čtvrtek se u salonu, kde pracuje, tvořily fronty ještě před otevírací dobou. „Největší poptávka je teď po barvení odrostů. Nejsložitější jsou melíry a odbarvování světlých vlasů, které se doma udělat nedají,“ popsala kadeřnice. Termíny do konce roku zabraly stálé klientky, nové tak mají pro letošek alespoň v plzeňském kadeřnictví smůlu.

Zájem o nové střihy mají ale i muži. Například u stanice metra C Háje v Praze se tvořila fronta před pánským kadeřnictvím. Ve čtvrtek před polednem stálo před podnikem pět mužů, další byli uvnitř.

Se zabranými termíny do konce roku se potýkají i další kadeřnictví, stejně jako manikérky a kosmetičky. Například v pražské Lipanské ulici byla všechna křesla v nehtovém studiu obsazena již od ranních hodin. „Opět nám sem chodí stálé klientky, velká část z nich je už objednaná dopředu,“ uvedla jedna z manikérek.

Kadeřnice a další estetické služby ale po znovuotevření nezažívají pouze příjemné situace. Kvůli vládním nařízením musí omezit i počet zákazníků uvnitř. „Normálně by tady seděly třeba dvě zákaznice najednou – jedné bych udělala barvu a mezitím bych si někoho ostříhala. To teď není možné,“ sdělila pro CNN Prima NEWS Kateřina Bobková z malého kadeřnictví v Liberci.

Kvůli pandemii a nutné dezinfekci musí navíc pod klientky Bobková dávat igelitové pytle. Křesla, která má vyhrazená pro klienty, jsou z koženky, jejíž životnost není po neustálém vlhčení dezinfekcí příliš dlouhá, a tak se začala drolit. I přes tato úskalí je ale kadeřnice ráda, že se opět může vrátit do práce.

Tagy: