Alergie na koně, přezdívka podle morčete. Co všechno jste nevěděli o vévodkyni Kate?

Manželka prince Williama a budoucí královna Velké Británie Catherine slaví 40. narozeniny. Vévodkyně je ve své zemi velmi oblíbená a i ve světě najdete mnoho jejích fanoušků. Věděli jste ale, že tato maminka tří dětí vyrůstala v Jordánsku, byla dětskou modelkou a měla přezdívku podle morčete?

Dětství v Jordánsku

Většina lidí by asi očekávala, že se člen královské rodiny narodí a vyrůstá ve Spojeném království. Část výchovy Kate ale probíhala v zámoří. Přes dva roky strávila v jordánském Ammánu, protože její otec v té době pracoval jako letový dispečer pro British Airways.

Setkání s budoucím manželem

Fanoušci Kate a Williama pravděpodobně ví, že se dvojice setkala při studiu na univerzitě v St. Andrews. Podle biografie Kate: Budoucí královna, kterou napsala Katie Nichollová, však ve skutečnosti budoucí vévodkyně na Williama narazila ještě jako školačka, když bylo princi devět let. Její škola prý přivítala tu Williamovu na hokejovém zápase. „Ačkoli se (Kate) o chlapce nijak zvlášť nezajímala, příchod jednoho konkrétního mladíka upoutal její pozornost,“ tvrdí Nichollová.

Když princ dorazil do Kateiny školy, všichni žáci včetně Kate ho chtěli vidět. Ta samozřejmě netušila, že zároveň spatří budoucího manžela. Už tehdy bylo navíc zřejmé, že Kate a William mají leccos společného. „William stejně jako Kate miloval sport,“ vysvětlila Nichollová.

Modelka společnosti rodičů

Kate Middletonová měla před vstupem do královské rodiny několik zaměstnání. Například v roce 2006 pracovala v oděvní značce Jigsaw jako nákupčí doplňků a dokonce plánovala otevřít se svým bratrem pekárnu. Jedno z prvních Kateiných zaměstnání však může být trochu šokující – vévodkyně kdysi byla dětskou modelkou. „Kate a Pippa (sestra vévodkyně, pozn. red.) dělaly modelky pro katalogy Party Pieces,“ prozradila další autorka knihy o vévodkyni Claudia Josephová.

Party Pieces je firma Kateiných rodičů, která se zaměřuje na prodej zboží a dekorací na oslavy. „V průběhu let se podílely všechny mé děti od modelingu pro katalog až po vývoj nových kategorií pro značku,“ potvrdila matka vévodkyně Carole Middletonová.

Přezdívka podle morčete

V dnešní době je vévodkyně známá jako Kate nebo Catherine. Nicméně ještě v dobách před královskou rodinou měla vévodkyně z Cambridge přezdívky, které by se pro budoucí královnu rozhodně nehodily. Kate jednou přiznala skupině studentů, že její stará školní přezdívka byla inspirována školním morčetem. „Jeden se jmenoval Pip a druhý Squeak, takže moje sestra se jmenovala Pip a já Squeak,“ prozradila vévodkyně.

Přestože média vévodkyni označují jako Kate, toto označení údajně nemusí. Je nejradši, když se oslovuje jako Catherine.

Měla plakát s modelem Levi's

I když ji nyní známe jako elegantní dámu, i vévodkyně byla v pubertě. Kate na sebe řekla, že si kdysi vyzdobila svůj pokoj plakátem s modelem značky Levi's. Nesly se také zvěsti o tom, že zdi měla mít polepené fotkami samotného prince Williama. To ale vévodkyně popřela.

Seriálová fanynka

Je docela těžké si představit, že by vévodkyně z Cambridge usedla před televizi, aby si pustila nějaký seriál. Kate a William ale přiznali, že sledují televizi poměrně často. Když jsou děti v posteli, manželé si často rádi pustí nějaký seriál. „Sledovali jsme Homeland, jsme jeho velkými fanoušky. Sledovali jsme Hru o trůny,“ uvedl princ. A to není všechno. V roce 2015 William předal hercům ze seriálu Panství Downton čestnou cenu BAFTA. Prozradil, že tento seriál je jedním z Catherininých a jeho nejoblíbenějších pořadů. Ve stejném roce měla Kate dokonce možnost podívat se na natáčení seriálu.

Alergie na koně

Může se zdát, že jízda na koni je předpokladem pro vstup do královské rodiny. U Kate to ale neplatí. „Kate nejezdí na koni čistě proto, že to nedělala v dětství,“ má jasno spisovatelka Marcia Moodyová. Zdá se, že Kate se v sedle možná jen trochu necítí dobře, než že by měla na koně alergii, jak se spekuluje.

Příbuzná George Washingtona

Vévodkyně má své kořeny v Americe. A ne ledajaké – podle všeho je totiž vzdáleně příbuzná s prvním prezidentem Spojených států Georgem Washingtonem. Historická genealogická společnost zjistila, že mezi nimi je, byť velmi vzdálený, příbuzenský vztah.

A Washington není jediným Kateiným americkým předkem. Má také vazby na Meriwethera Lewise známého z expedice v 19. století. A zřejmě je i příbuzná i s generálem druhé světové války Georgem S. Pattonem.

Kateiny předky také lze vysledovat až k předkům jejího vlastního manžela, tedy prince Williama. Jsou údajně bratrancem a sestřenicí z 15. kolena. Vypadá to, že Kate je méně obyčejná, než si někteří lidé původně mysleli.

Milovnice červeného vína

Z alkoholických nápojů má vévodkyně údajně nejraději červené víno. Měla to přiznat v roce 2016 během turné po Kanadě. S princem Williamem při této cestě navštívila vinařství Mission Hill Winery. Jak později vzpomínal ředitel pro zážitky s vínem, manželé se přiznali, že jsou vášnivými konzumenty Merlotu, a to zejména na cestách.

Naopak vévoda s vévodkyní prý nepatří mezi pivaře, přestože oba pivo při několika vhodných veřejných příležitostech ochutnali.

Módní ikona

Kate není jen členkou britské královské rodiny, ale také módní královnou. Vévodkyně z Cambridge je již dlouho chválena za svůj půvabný a elegantní styl a často bývá přirovnávána ke své zesnulé tchyni princezně Dianě. „Je vysoká, štíhlá, ačkoli je tmavovlasá, esteticky se od Diany neliší. Jde v Dianiných stopách jako ikona stylu,“ má jasno Nichollová.

I když Katein styl nikdy nebyl tím, co by se dalo označit za výkřik poslední doby, působí moderně, a přesto klasicky. Kate nosí spoustu drahých outfitů, i když je pravidelně k vidění i v cenově dostupnějších značkách jako je Zara a Topshop. Některé ze svých outfitů měla při různých příležitostech i několikrát na sobě.

Kate na přehlídkovém molu

Vévodkyně v roce 2002 propůjčila svoji tvář charitativní módní přehlídce Don't Walk. V průsvitných šatech od návrhářky Charlotte Toddové, pod kterými měla pouze černou podprsenku a spodní prádlo, vypadala budoucí vévodkyně z Cambridge jako supermodelka, když se sebevědomě procházela po molu. Netušila, že v první řadě sedí princ William. Údajně ho okamžitě zaujala.

Tagy: