Královna překvapila, Kate nemohla přijít na jméno. Co Alžbětě vadilo?

Královna Alžběta a vévodkyně Kate

Královna Alžběta Kate dříve neměla ráda

Ačkoli je vévodkyně Kate v současnosti pilířem britské královské rodiny, vždycky tomu tak nebylo. Královně Alžbětě II. zprvu vadil její životní styl protkaný nekonečnými večírky, luxusními dovolenými u moře i v lyžařských resortech. Po svatbě s Williamem ale Kate mnohokrát prokázala svůj přínos pro Buckinghamský palác.

Když Kate okolo roku 2001 začala kroužit kolem prince Williama, královna Alžběta se na ni dívala skrze prsty. Tenkrát si totiž 19letá Kate užívala luxusní život, často létala s rodinou či přáteli do exotických rájů i lyžařských resortů.

Když pak začala chodit s Williamem, začali si užívat spolu. Web magazínu OK! napsal, že pár si oblíbil zejména karibský ostrov Mustique, kvůli čemuž získala Kate posměšnou přezdívku královna Mustique. „Tehdy královna znervózněla,“ popsal zdroj z královského paláce. Alžběta začala pochybovat, zda je Kate vhodná jak pro Williama, tak potenciálně i pro královský trůn.

Celkovému mediálnímu obrazu Williama a Kate také příliš nepomáhalo, že Alžbětin vnuk dlouho váhal se zásnubami. Nakonec William požádal Kate o ruku až v roce 2010 při společné návštěvě Keni. Vzali se o rok později.

Po svatbě už Kate nenechala nikoho na pochybách, že bude platnou členkou královské rodiny. Obdiv si získala ze strany médií i veřejnosti hlavně během pandemie, během které například dokázala alespoň trochu vylepšit vztahy rozhádaných bratrů Williama a Harryho.

Teď se Kate připravuje na další roli. Její manžel William je totiž po 72letém princi Charlesovi druhý na řadě v systému nástupnictví na britský trůn. Ve Spojeném království už se mezitím otevřeně mluví o přípravách královnina pohřbu.

Tagy:
lyžování dovolená Alžběta II. princ Harry kritika William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu