Americký policista vtipkoval o smrti ženy. Měla omezenou hodnotu, vypište rodině šek, řekl

Policejní vůz

Skandální video otřáslo policejním sborem v Seattlu

Skandální video otřáslo policejním sborem v Seattlu. Místní policejní odborový předák se na něm cynicky vysmívá mladé ženě, kterou zabil při autonehodě jeho kolega. Nahrávku z kamery na jeho uniformě objevil zaměstnanec při běžné kontrole a policejní sbor ji následně zveřejnil.

Strážník spěchající k případu více než 100kilometrovou rychlostí srazil v lednu studentku z Indie Jaahnavi Kandulovou. V nyní zachycené nahrávce telefonuje viceprezident policejních odborů v Seattlu Daniel Auderer se svým kolegou, který se strachuje, že by rodina mohla policejní sbor žalovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivou srážku v USA způsobilo dítě za volantem. Zemřeli tři sourozenci a jejich babička

„Nejdřív říkal, že byla na přechodu. Jeden svědek ale říká, že nebyla,“ říká Auderer k tragické nehodě. „Myslím, že letěla přes kapotu a trefila čelní sklo. Potom, když dupl na brzdy, sletěla z auta. Ale je mrtvá!“ dodává a poté se začne smát: „Prostě napište šek na 11 tisíc dolarů. Stejně jí bylo 26. Měla omezenou hodnotu.“

„Jsem naštvaná a zklamaná, když slyším, jakým způsobem tento policista mluvil o smrtelné nehodě,“ uvedla radní města Seattle Lisa Herboldová. Auderer se hájí, že v nahrávce nevyjadřoval svůj názor. Prý imitoval, jak podle něj zareagují právníci. „Žertovat o tom, jakou cenu má její život, to opravdu láme srdce a je šokující to poslouchat. I kdyby jen zesměšňoval žalobce,“ komentoval to komisař policejního dozorčího orgánu Joel Merkel.

„Rodina k tomu nemá co říct. Říkám si jen, jestli dcery a vnučky těchto mužů mají hodnotu,“ řekl strýc zemřelé studentky Ashok Mandula. Úřady už se případem zabývají v utajeném režimu. Po důkladném prošetření volá i indický konzulát.

Tagy: