Angličtí fanoušci tajně skupují vstupenky na zápas v Německu. Používají jednoduchý trik

Fotbaloví fanoušci německého klubu Eintracht Frankfurt překvapili před týdnem nejen Barcelonu, když jich na odvetný zápas čtvrtfinále Evropské ligy na stadion Camp Nou proti domácímu FC dorazilo třicet tisíc. Ačkoliv měli oficiálně k dispozici jen pět tisíc vstupenek. Svým povzbuzováním pomohli svému klubu k překvapivému vítězství 3:2 a postupu.

V barcelonském klubu následně řešili, jak se to mohlo stát. Pro další utkání v evropských pohárech zavedla Barcelona nové nařízení, podle kterého budou vstupenky nepřenosné, domácí fanoušci je nebudou moci prodat dál.

S podobnou situací se může v červnu letošního roku setkat německá fotbalová reprezentace. V mnichovské Allianz Areně se 7. června střetne v Lize národů s Anglií. Pro příznivce anglického mužstva půjde o první možnost vycestovat na venkovní zápas po začátku pandemie koronaviru bez omezení.

A podle nejčtenějšího německého deníku Bild jde pro ně o důvod k oslavě, proto již Angličané tajně a pokoutně skupují vstupenky, aby „alespoň částečně ovládli Allianz Arenu“. Z kapacity 70 000 diváků, připadne anglické Fotbalové asociaci oficiálně jen 3 500 vstupenek.

Proto již na sociálních sítích vznikly skupiny jako například „England Supporters Travel Klub“ (volně přeloženo jako Klub cestujících anglických fanoušků), které již vyzývají ke koupi letenek do Mnichova.

Vstupenky na jeden z klasických duelů evropského fotbalu se sice dají koupit na oficiálních internetových stránkách Německého fotbalového svazu, ale nejsou určené pro příznivce z britských ostrovů. Jejich prodej zajišťuje tamní Fotbalová asociace.

Trik s adresou v Německu

Bild přinesl informaci, že se Angličané přesto ke vstupenkám dostanou. A to pomocí triku, kdy při on-line objednávce zadají fiktivní adresu v Německu. Vstupenky jim jednoduše přijdou e-mailem, aby si je mohli vytisknout.

Nejnověji se objevila v Anglii výzva k nákupu vstupenek do bloků 134 a 135, tedy těch v blízkosti oficiálních míst pro fanoušky hostů. Ty už jsou nyní vyprodané. Dalším vykupovaným sektorem má být ten s označením 244, který se nachází v podobném místě jako již „vykoupené“ bloky.

„Angličané však mají plné ruce práce s objednáváním vstupenek i do dalších prostor stadionu,“ napsal deník Bild.

Oproti tomu Německý fotbalový svaz interně uvádí, že „zatím nebyly zaznamenány žádné abnormality ani zvýšené nákupy z Anglie“. K tomu Bild ironicky poznamenal: „Samozřejmě, protože všichni fanoušci Anglie oficiálně žijí v Německu...“

Tagy:
Německo Anglie FC Barcelona Camp Nou fotbal trik Bild Eintracht Frankfurt Allianz Arena vstupenka Evropská liga UEFA