Baba Stehlíková, pokojíčky na Hradě i královna Jiřka. To nejlepší z Co Čech, to politik

Michael Kocáb (vlevo) a František Ringo Čech (vpravo) byli hosty pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS.

Nejlepší hlášky z Co Čech, to politik!

Hudebníci a politici Michael Kocáb a František Ringo Čech se v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS postarali o řadu výrazných hlášek. Přečtěte si ty nejlepší z nich.

Kocáb k Remkovi: Mám problém s komunisty

„Oba dva si to zaslouží. Jiřka je královna české zábavy. Remek je náš úspěšný astronaut, mám ho rád,“ řekl k avizovanému vyznamenání herečky Jiřiny Bohdalové a bývalého astronauta Vladimíra Remka hudebník František Ringo Čech. Dvojice má obdržet Řád bílého lva.

„Je to královna herectví, filmu, komiky, orientují se na ni generace dětí. Je to bezesporu úplně na místě. Co se týče Remka, astronaut je výrazný argument, ale mám problém s komunisty,“ reagoval na vyznamenání Bohdalové a Remka Michael Kocáb.

„Vždycky se najdou kreténi, kteří jsou proti všemu. Většinou by to taky chtěli a nevyšlo na ně,“ řekl ke kritikům, kterým mnohdy vadí někteří vyznamenaní, Ringo Čech.

Ringo Čech o Stehlíkové: Vylila ze sebe jed, baba

„Ta šance vrhnout se na člověka, kterého se v podstatě báli... Když tam byli, tak u něj klečeli,“ opřel se Ringo Čech do senátorů, kteří hovoří o možnosti aplikace článku Ústavy 66, kterým by odebrali prezidentovi jeho pravomoce ze zdravotních důvodů.

„Považoval jsem to za nechutnost a ukvapenost. Myslím, že manželky těch senátorů se už dívaly dalekohledem na Hrad a říkaly si, kde budou mít pokojíčky,“ dodal ke kritice senátorů Ringo Čech.

„Není možné, aby (Vratislav) Mynář či kdokoliv z kanceláře prezidenta republiky domněle či fakticky úřadoval za hlavu státu,“ nechal se slyšet Michael Kocáb.

„Z toho čiší taková zloba. Vylila ze sebe jed, baba,“ prohlásil Ringo Čech na adresu lékařky Džamily Stehlíkové. Vadí mu její slova o zdravotním stavu prezidenta Zemana.

„Mynář udělal chybu, že se tomu nepostavil čelem. Měl říct lékařskou zprávu a byl by klid,“ zhodnotil František Ringo Čech chování kancléře Mynáře.

„Je to neuvěřitelné, ale Ovčáček, bývalý prokomunistický novinář, se zaštítil biblí. Ale budiž, je to vtipný. A vůbec se Ovčáčkovi směji skoro pokaždé,“ řekl Kocáb na adresu mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka, který na sociálních sítích často sdílí právě biblické citáty a pokračuje v tom i během Zemanovy hospitalizace.

Ringo Čech: Ctí a úspěchy je prezident na vrcholu

„Jeho sen to je. Není kam výš, ani finančně a mocensky. Ctí a úspěchy je prezident na vrcholu,“ řekl František Ringo Čech k možné kandidatuře premiéra Andreje Babiše na prezidenta.

„Nezapomeňme, že podpora Miloše Zemana by byla významná v případě Babiše. Jestliže ji nedostane, má malou šanci,“ dodal Ringo Čech k možné Babišově kandidatuře.

„Piráti drželi vlajku aktivního odporu proti Babišově vládě. Byli to takoví zbrojnoši husitského typu. Pak díky preferenčním hlasům dopadli jak sedláci u Chlumce a mají čtyři poslance,“ řekl Michael Kocáb k pirátskému neúspěchu ve volbách.

Tagy: