Babí léto je tu, dočkáme se i 22 °C, hlásí předpověď. Jak dlouho slunné počasí vydrží?

Počasí 4.10.2022 7:06

Ačkoliv v České republice převažuje spíše oblačné počasí, pomalu se už začíná projasňovat. Teploty navíc postupně vystoupají až k 22 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu by babí léto mohlo vydržet až do víkendu.

úterý bude oblačno až zataženo, na jihozápadě odpoledne a večer postupně i polojasno až skoro jasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 14 až 18 °C,“ uvádí ČHMÚ na webu.

Středa bude převážně polojasná, ráno a dopoledne se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. „Ojediněle se mohou objevit i přízemní mrazíky,“ předpovídají meteorologové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C.

Svatováclavské babí léto

Relativně teplé počasí tak může být příslib babího léta. „Třetím obdobím babího léta lze označit léto svatého Václava čili svatováclavské babí léto. Svatováclavské léto nastupuje většinou ve dnech v polovině poslední zářijové dekády a trvá až po dny kolem poloviny první říjnové dekády,“ vysvětlují meteorologové.

Ve čtvrtek by mělo být jasno až polojasno, přechodně oblačno a ojediněle se vyskytnou přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 18 až 22 °C,“ avizují meteorologové.

Pátek pak bude skoro jasno až polojasno. Při zvětšené oblačnosti se ale ojediněle objeví přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty mezi 17 až 21 °C,“ informuje ČHMÚ.

Také v sobotu bude polojasno až oblačno, od západu se místy objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 17 až 21 °C. Teploty dalších dní se budou pohybovat kolem 13 až 18 °C.

Tagy: