Čeká nás pořádně žhavé babí léto. Teploty budou místy šplhat k tropickým třicítkám

Slunečné počasí

Předpověď počasí 6.9.

Meteorologický podzim sice už začal, počasí v nadcházejících dnech ale bude spíše letní. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude rtuť na teploměru stoupat ke třiceti stupňům.

Ve středu bude nebe podle ČHMÚ úplně bez mraků. Teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 °C. „V 1000 metrech na horách naměříme kolem 20 stupňů,“ stojí dále v předpovědi. Slunce je stále poměrně silné, meteoroložka Tereza Matušková tak ve vysílání CNN Prima NEWS upozornila, že pokud lidé vyrazí na výlet, měli by použít ochranné krémy.

ČTĚTE TAKÉ: Nekonečné kolony. Tisíce lidí uvázly na festivalu, celebrity se brodí bahnem k civilizaci

Podobné počasí nás čeká také ve čtvrtek. „Jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy,“ uvádí ČHMÚ. Teploty budou opět spíše letní, rtuť na teploměrech se může v maximech vyšplhat až na 29 °C. Stejné počasí se čeká i v pátek – obloha zůstane jasná nebo skoro jasná a prakticky bez mraků. Teploty se podle meteorologů budou pohybovat mezi 25 a 29 °C.

Aktuální situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ještě tepleji ale bude o víkendu. V sobotu i v neděli bude nebe jasné nebo skoro jasné. Ráno se mohou ojediněle objevovat mlhy. Přes den na teploměru naměříme 26 až 30 °C. Počasí se může mírně pokazit až příští týden, kdy bude přibývat oblačnosti. Mohou dorazit také dešťové přeháňky a občas i bouřky. Teploty ale zůstanou vysoko.

Tagy: